Опасно силен вятър в много райони на страната. Жълт код

...
Опасно силен вятър в много райони на страната. Жълт код
Коментари Харесай

Опасен инцидент заради вятъра в столичния квартал "Бояна"

Опасно мощен вятър в доста региони на страната. Жълт код е в действие за 21 области у нас. В столичният квартал Бояна дърво падна и скъса електрически кабели. Това съобщи Канал 3.
Цяла нощ спешни екипи на дирекция на "Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община са разчиствали паднали клони на дървета в столицата след бурния вятър нощес, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Премахнати са и клони, паднали на пътните платна. Екипите са се отзовали и на сигнали за срутени огради на новостроящи се здания, като общо сигналите, на които е било реагирано, са 53.

Към момента градският превоз се движи по нормалните си направления и без забавяне.

Заради бурята нощес са скъсани и кабели на електрозахранване, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение в кв. Дружба 2. Аварийни екипи на електроразпределителното сдружение работят за възобновяване на зареждането.

От Столична община припомнят на жителите да бъдат деликатни при напредването си, да заобикалят направления под балкони и други места, на които има заплаха от падащи предмети.

Строителните компании би трябвало да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а притежателите на публични обекти да ревизират за незакрепени предмети на тераси и прозорци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР