Опасно силен вятър през почивните дниВ следващите дни Баба Марта

...
Опасно силен вятър през почивните дниВ следващите дни Баба Марта
Коментари Харесай

Сняг в средата на март

Опасно мощен вятър през почивните дни

В идващите дни Баба Марта ще покаже някои от своите обичайни прищявки, предава В резултат на преминаващ леден атмосферен фронт за малко времето ще премине през няколко сезона.

В събота ще е облачно. Валежите ще са с спирания съвсем над цялата страна. В множеството региони ще са спокойни, само че следобяд и вечерта в югоизточната половина на страната ще има условия за гръмотевични стихии с моментни мощни пулсации напразно и дребна градушка.

В хода на деня на югоизток топлият вятър ще утихне, а от северозапад ще задуха леден, с който ще стартира захлаждане. Поривите ще са изключително мощни следобяд и вечерта в Дунавската низина и най-много по централните и източните северни скатове на Стара планина.

През нощта и в неделя вятърът ще отслабне, само че температурите ще се намалят осезаемо. И в случай че в събота са в необятния период от 12 до към 19-20 градуса, то в неделя на разсъмване ще паднат малко под нулата в котловините на западна България. Именно там ще превали сняг – кратковременно и без струпване. Неделята ще е прохладна и ветровита, само че облачността последователно ще се раздра, по-видимо в западните региони. По-късно денем температурите ще се двоумят сред 8 и 13 градуса.

Седмицата към средата на март ще стартира със слънчево време в понеделник и вторник. В първия ден ще остане хладно – заран с температури до минус 4 – минус 5 градуса в котловините на Западна България. След това обаче още веднъж ще се затопли и във вторник следобяд термометрите ще доближават 17-18 градуса.

В сряда, четвъртък и петък се чака динамично време с прекосяване на средиземноморски циклон. Ако неговата траектория се резервира, още веднъж ще имаме краткотрайни мартенски снеговалежи по високите места в западната половина на страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР