Опасно дърво застрашава минувачите в квартал Мараша. То е изгнило

...
Опасно дърво застрашава минувачите в квартал Мараша. То е изгнило
Коментари Харесай

Опасно дърво застрашава минувачи в Мараша, може да падне всеки момент

Опасно дърво заплашва минувачите в квартал " Мараша ". То е изгнило и надвесено и има опция да падне всеки един миг. За това алармира четец на TrafficNews , който е обезпокоен от опцията дървото да падне върху някого и да има съществени последици.

Надвесеното дърво се намира на ул. „ Янко Сакъзов” 34, а наоколо има заведение, на което всекидневно сядат поданици на квартала, както и доста дребни деца. Според нашия четец е единствено въпрос на време то да падне и да аргументи вреди на паркираните коли или най-лошото - на някой човек.

През 2016 година, жителка на квартала е подала сигнал за изгнилото дърво до кметът на регион " Централен " Георги Стаменов, като е направена инспекция на място от екипи и е открито, че дървото има потребност от оформяне на короните, като даже е и издадена заповед, само че не и период, в който би трябвало да се извърши оформянето.



Според читателите ни до ден сегашен не е осъществена повторна инспекция, нито подкастряне на рисковото дърво.

TrafficNews съобщи сигнала към кмета на регион „ Централен” Георги Стаменов. Той съобщи, че ще изпрати екипи допустимо най-скоро, които да ревизират дали има заплаха от рухване на дървото и дали има потребност от подкастряне.

Предадохме сигнала и до Оперативна програма „ Градини и паркове”. Директорът Веселин Козарев и екипи дойдоха на място единствено няколко часа след подаването на сигнала, с цел да създадат оглед. От там обявиха, че в най-кратък период ще бъде свикана комисия от специалисти, които да преценяват дали дървото би трябвало да бъде подкастрено или одрязано.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР