Опасно дърво притеснява жителите в столичния квартал Люлин“. Клони са

...
Опасно дърво притеснява жителите в столичния квартал Люлин“. Клони са
Коментари Харесай

Опасно дърво: Вижте как клон падна до едногодишно дете

Опасно дърво тормози жителите в столичния квартал „ Люлин “. Клони са паднали на сантиметри от дете на площадка за игра.

Това не е първият случай, при който родителите стават очевидци на сходна обстановка от едно и също дърво. Ето за какво те упорстват да се вземат ограничения преди да се е стигнало до по-сериозен случай.

От общинска компания „ Паркове и градини “ дават обещание повторна санитарна сеч на загнили клони

Калина Иванова води едногодишния си наследник всеки ден на детската площадка. Преди няколко дни обаче, до момента в който детето си играе, от дървото се чупи клон и пада на сантиметри от него.

„ От дървото падна един огромен клон, който се счупи на няколко части. Падна на към 20 см от мен и детето ми, както и до още едно детенце, което беше малко по-встрани. Моето дете всеки ден играе тук. То е на една годинка и за него това е рисково. Мен няма да ме убие, само че това би наранило съществено едно дете на тази възраст “, изясни Калина Иванова.

Няма потърпевши

Това не е първият случай, при който фамилията става очевидец на сходна обстановка.

„ Случвало се е и преди, само че са падали по-малки клонки, които съгласно мен не са били толкоз рискови. Но това към този момент беше огромен клон и по тази причина взех решение да алармирам. Проблемите главно са свързани с неналичието на разчистване на всички детски площадки – под стълбищата и под пързалките, където се събират шумата и боклуците. Там има гнезда на пчели и оси. Това е рисково и за нас, и за децата ни. Аз към този момент бях ожилена. Колкото и да се опитваме ние да поддържаме тези площадки, не можем – би трябвало да се почистват “, сподели още Калина Иванова.

Преподавателката е приети в болница, децата нямат съществени пострадвания

Според специалисти метеорологичните условия са повода за падналите клони.

„ Да, почистват се регулярно. Правим изкастряне на най-проблемните места – на детски площадки най-много, на спирки на градския превоз и там където минават най-вече хора. Ние непрекъснато взимаме ограничения, непрекъснато вървим на инспекции. Виждам, че дървото е в положително физиологично положение, тъй че допускаме, че повода за счупения клон е във вятъра “, изясни Теодора Кръстанова, която е основен специалист „ Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология “ в регион „ Люлин “.

Важно е да има предварителна защита, настоя кметът на регион Панчарево Димитър Сичанов, откакто през вчерашния ден служащ почина в двора на дружество, ударен от пречупила се топола

А родителите се тормозят за сигурността на деца си.

„ Аз се тормозя. Нямаме нито една безвредна площадка в региона. На другата площадка стърчат дебели железа от старите катерушки. Не са отрязани задоволително и детето ми в случай че падне там, всички разбираме какво ще се случи. Настилката на нищо не наподобява. Сами разбирате какво ще се случи, в случай че на нея падне бебенце “, разяснява обаче Калина Иванова.

Гражданите упорстват за повече надзор. По думите на Столична община инспекции се вършат от време на време, само че не са получавани сигнали за съответното място.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР