Опасният вятър в Хасково нанесе големи поражения върху саниращ се

...
Опасният вятър в Хасково нанесе големи поражения върху саниращ се
Коментари Харесай

Вятър отнесе изолацията на прясно саниран блок в Хасково

Опасният вятър в Хасково нанесе огромни провали върху саниращ се блок в града. Сградата се намира на ул. „ Цар Калоян”. Бурята е отнесла предмети и строителни материали, употребени за санирането на блока, оповестява Дарик.

Голяма част от тях са паднали върху пътно платно. Наложило се е улицата да бъде превантивно затворена. При случая няма нанесени провали върху жилищата в постройката. Информиран е техническият началник на обекта, като би трябвало тази заран той да отстранил материалите от пътя.

Вятърът е нанесъл провали на защитните мрежи и найлони и върху други саниращи се жилищни здания в Хасково. Слушатели на Дарик радио алармираха, че поставените найлони върху покрива на бл.53 на ул. " Стара планина " са раздрани от вятъра.

Малко след 21.00 часа вечерта е спрял токът във вилната зона на кв. " Орфей ". Причината е, че вятърът е съборил огромно дърво върху електрически дирек. Няколко часа е лишило отстраняването на повредата, като към този момент електроподаването в региона е възобновено.

По непотвърдена информация нощес е имало съвещание на службите, ангажирани с набелязването и използването на превантивни ограничения за отбрана на популацията поради неприятното време. То е траяло до 0.30 часа през нощта.

По данни на метеорологичната обсерватория поривите напразно са от към 17 м/сек. Той се класифицира като плевел и рисков. Температурите са високи, като през цялата нощ не са паднали под 16 градуса./Марица.бг
тагове вятър саниран блок
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР