Опасният строеж, сн. Mediapool Пустеещ от години опасен строеж в

...
Опасният строеж, сн. Mediapool Пустеещ от години опасен строеж в
Коментари Харесай

Обезопасяват опасен строеж в центъра на София след намесата на ДНСК


Опасният градеж, сн. Mediapool

Пустеещ от години рисков градеж в необятния център на София, близо до болница " Пирогов ", към този момент се обезопасява, откакто по щастлива случайност паднала част от изоставения градеж не умъртви човек предходната седмица.

Това стана след намесата на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК), която подреди неотложно обезопасяване на постройката.

Става въпрос за незавършена постройка на бул. " Цар Борис ІІІ " №5 до бизнес центъра " Граве ".

Миналата сряда (22 ноември 2017 г.) към 8:15 часа в локалното платно в посока бул. " Акад. Иван Гешов " падна кофраж от крепежни детайли от третия етаж с дължина метър и половина върху покрива на лекия автомобил.

За благополучие пътуващата в автомобила жена не е потърпевша, а е претърпяла единствено нерешителност и стрес. В началото на годината в тунел " Ечемишка " на автомагистрала " Хемус " паднала част от осветлението умъртви жена в движещ се автомобил.

Мястото, където става случая на 22 ноември, е извънредно оживено заран и натоварено за придвижване с коли и пешеходци. От там минават доста хора, в това число и деца към околните учебни заведения – 51-о и 19-о, както и към детските градини в региона.

В непосредствена непосредственост до незавършения градеж се намира и спирка на трамвай №5.

От прессъобщението на ДНСК не излиза наяве кой е вложителят на обекта, който е зарязан от години. Няма изясненост дали постройката ще бъде довършена. Към момента към момента не е изцяло обезопасена, сподели инспекция на Mediapool.

От ДНСК припомнят, че виновни за сигурността на градежа са надзорната компания на обекта, проектантът изготвил проекта за сигурност и здраве и строителят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР