Опасни ламарини висят от тавана на мини тунела при сградата

...
Опасни ламарини висят от тавана на мини тунела при сградата
Коментари Харесай

С 45 000 лв. ремонтират конструкцията при тунела в Асеновград

Опасни ламарини висят от тавана на мини тунела при постройката на Централна поща в Асеновград. За саморазрушаващата се структура сигнализираха читатели на Actualno.com. Опасността „ дебне “, както жителите, преминаващи пешком, по този начин и хората с коли. По казуса екипът ни потърси мнението на Община Асеновград. От там дадоха отговор, че са планувани строително-монтажни работи на мястото, които ще костват към 45 000 лв.. Планирано е създаване на отбрана на корозирала армировка, възобновяване на бетоново покритие и на целостта на детайлите.
Предвижда се и укрепване на стоманобетоновата колона до стълбите при пощата. И още - възобновяване на напречната армировка на стоманобетонните греди над тротоарите, както и възстановителни работи по структурата над пътните платна. Всичко това е установено при осъществено през 2017 година градивно проучване.
Изготвен е план за рехабилитация на монолитната структура, намираща се директно пред Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “, както и на сглобяемата структура – в останалата част на трето площадно равнище – на площад „ Академик Николай Хайтов “. Предвижда се строителните действия да продължат към 40 дни, след приемане на позволение за градеж и избиране на реализатор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР