Опасна тенденция в Словения. Хората там се заразяват умишлено с

...
Опасна тенденция в Словения. Хората там се заразяват умишлено с
Коментари Харесай

В Словения умишлено се заразяват с COVID-19

Опасна наклонност в Словения. Хората там се заразяват съзнателно с ковид. Целта им е да се снабдят с антитела и по този метод да избегнат рестриктивните мерки за пътешестване, откакто получат документ.

Нова процедура е била видяна от епидемиолозите в Словения. Граждани на страната умишлено се заразяват с ковид, с цел да получат документ за антитела, посредством който се надяват да пътуват свободно. Идеята да се заобиколят рестриктивните мерки евентуално е въодушевена от предлагането на Европейската комисия за обединен документ, който да се издава на имунизирани или прекарали COVID-19.

" Със сигурност това е доста рискова процедура, която несъмнено не предлагаме. В допълнение, има известия и за корист с проби ", сподели доктор Матея Логар - началник на щаба към Министерството на здравеопазването на Словения.



При схемата с подправените проби инфектираният се показва под непозната идентичност и прави PCR тест. След това този, който въобще не е срещал вируса, изкарва карантина, а след това може да се движи свободно.

Властите в Словения обаче предизвестяват, че с увеличаващия се % на имунизираните, няма да се издава документ за прекаран COVID-19. Това значи, че без имунизация привилегии няма да има.

По последни данни новозаразените с коронавирус в Словения са 1233 за денонощие. В началото на седмицата управляващите оповестиха с сдържан оптимизъм, че наклонността за нарастване на случаите е прекратена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР