Опасна пешеходна пътека в Пловдив ще се сдобие с допълнително

...
Опасна пешеходна пътека в Пловдив ще се сдобие с допълнително
Коментари Харесай

Диващина в Пловдив: Джигити увреждат пътни знаци, които не са им удобни!

Опасна пешеходна пътека в Пловдив ще се снабди с в допълнение означение, което да предизвестява водачите да понижат скоростта. Градът продължава да бъде на едно от първите места в страната по брой произшествия и починали хора. В същото време пътните знаци всеобщо се повреждат, с цел да избегнат жителите спазването на закона.

Михаил Михайлов живее в квартал " Прослав " и твърди, че една от пешеходните пътеки на улица " Елин Пелин " е рискова, защото липсва нужната сигнализация: " Проблемът е подобен, че съм гледал хора по какъв начин могат да бъдат ударени всеки миг. Няма сигнализация тази пътека, значи няма сигнален знак тук, който да каже на водача - следва пътека, вземи ограничения ", разяснява той.

От общинското дружество за надзор на превоза направиха инспекция. Ето какво показа Румяна Георгиева от ОП-то: " Съгласно Закона за придвижване по пътищата продължението на тротоара е пешеходна пътека, маркирана или не, с маркировка или с пътен знак, което значи, че се позволява да не са сигнализирани ".

Инспекторите оповестиха обаче, че до края на седмицата ще слагат и в допълнение означение. Големият проблем в Пловдив обаче е унищожаването на пътни знаци, защото не са комфортни за жителите на града.

" Особено знаци, с които са неразрешени престоят и паркирането. Миналата седмица знакът на бул. " Свобода " с " Копривщица " - целият, беше нарисуван с жълта багра. Просто не им харесват тези знаци и това са знаците, които най-вече ние подменяме ", твърди Мариана Тодорова от ОКТ.

Самоволното унищожаване на антипаркинг колчета е измежду другите нарушавания в Пловдив, което предстои на глоба. Камерите на полицията към този момент са снимали такива извършители.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР