Опасна е разликата между прогнозата на Асен Василев и мнозинството

...
Опасна е разликата между прогнозата на Асен Василев и мнозинството
Коментари Харесай

Александър Томов: Водят се задкулисни разговори за продажбата на Лукойл

" Опасна е разликата сред прогнозата на Асен Василев и болшинството за прираста на Брутният вътрешен продукт - 3,2%, против оценката на по-голяма част от специалистите в света. Асен Василев залага на по-висок приръст, с цел да направи по-високи доходи и да харчи повече. Ако остане 2%, тогава ще стане доста тежко, ще би трябвало да компенсира неналичието на пари ", коментира проф. Александър Томов в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той уточни, че доста браншове са недофинансирани, а нямаме бюджет, който да води към напредък. По думите му вложенията се виждат, когато огромните компании идват и се ангажират с планове.

" Те носят 75 на 100 от софтуерния напредък. Условията за този вид вложения ги няма ", добави проф. Томов в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Хубаво е, че ще имаме бюджет, само че проблемите ще дойдат доста скоро. Василев залага три следващи години по 3% дефицит, а това не е добре. Дифицитът трябваше да бъде низходящ. Това основава доверие. Не биваше това да бъде цената на " сглобката ". Трябваше да се направи по-консервативен бюджет. Когато имаме явна криза, не може в този миг да даваме пари от джоба и да хвърляме ", съобщи проф. Томов.

Според него потреблението може да нарасне малко, само че не може да бъде основния притежател на напредъка в Брутният вътрешен продукт. 

" Водят се подмолни диалози за продажбата на " Лукойл " сред Политическа партия и ГЕРБ. Не може да стане толкоз елементарно, тъй като " Лукойл " е притежател. В момента се прави противоположна игра за новите мощни играчи да отстранен съветска компания от територията на България. Втората цел е по-голяма - този, който стои до новия притежател, ще има доста огромна власт ", разяснява гостът.

По думите му замяната на съветски нефт с неруски ще повиши цената с към 15-20%. 

" Без самостоятелна правосъдна система нашата народна власт е обречена. Зависимостта от политици и политическата интервенция могат да се превърнат в конституционно предпазени. Конституцията изисква най-много консенсус. Бърза се, тъй като би трябвало да се реши въпросът кой ще управлява правосъдната система ", сподели проф. Томов по отношение на конституционните промени.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР