Опасна „дизайнерска” дрога става все по-популярна сред тийнейджърите. Заради ниската

...
Опасна „дизайнерска” дрога става все по-популярна сред тийнейджърите. Заради ниската
Коментари Харесай

ОПАСНО: Инспектор от СДВР за дизайнерската дрога и как да предпазим децата от нея

Опасна „ дизайнерска” дрога става все по-популярна измежду младежите. Заради ниската цена, един от най-разпространите опиати сега е MDMB – шмика. Употребата му води до доста тежки последици за организма, даже до гибел.

„ Една огромна част от тази нова дрога остава в тялото, което е доста опасно”, сподели в предаването „ Здравей, България” контрольор Петьо Петков от Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му подобен вид субстанции провокират загуба за схващане. „ Новата синтетика не може да се вкара в една рамка. Обикновено на пазара това е наречено билка - растителна маса, обработена с химикал. Ползват се най-различни маси, които добре всмукват течности. Това е известно в Европа като “спайс”. Хората, които го вършат, не дозират правилно”, изясни инспекторът.

Той изясни за родителите и за какви признаци да наблюдават, с цел да познаят дали децата им са имали достъп до такива субстанции. Това е намаление на телесната температура, смяна на настроението, изтръпване на крайниците, при по огромна доза се стига до кома.

Инспекторът успокои, че няма всеобщ взрив на продажбата на такива опиати у нас.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР