Опашките за ваксини против COVID-19, които се заформиха веднага след

...
Опашките за ваксини против COVID-19, които се заформиха веднага след
Коментари Харесай

Пловдивчани искат бустерна доза ваксина след празниците ВИДЕ...

Опашките за ваксини срещу COVID-19, които се заформиха незабавно след Новогодишните празници, не престават и в първия работен ден след празниците. Повечето хора идват за реимунизация и надалеч по-малко - за слагане на първа доза. Според медиците напорът се дължи на съкратения период за реимунизация и навлизащия у нас Омикрон.



Въпреки че е работен ден, по опашките нямаше единствено пенсионери, само че и хора в трудоспособна възраст. Този път обаче искащите да се защитят от вируса окупираха освен пунктовете, в които обичайно има напор – ДКЦ „ Пълмед “ и РЗИ, само че и останалите имунизационни кабинети. Така още от сутринта искащи за имунизация имаше в ДКЦ 5 в Тракия. Заформи се опашка от 30 души, като и по обед продължаваха да прииждат още хора. На всеки 40 минути минаваха по 10 души от чакащите.



Златка Кунева е имунизирана преди по-малко от 6 месеца, само че бърза да се реимунизира, тъй като й следва пътешестване в чужбина. „ Аз съм пенсионерка и си заставам най-вече в къщи, само че ми се постанова да вървя до Гърция, а там е още по-сериозно ситуацията “, разяснява Кунева. Тя добави още, че първите й две дози са на Pfizer, само че избира бустерната й доза да бъде на Moderna.


За трета доза чакаше и Калина Костадинова. Преди да пристигна до имунизационния пункт се е съветвала с джипито си. Калина Костадинова изясни, че цялото й семейство е ваксинирано без брачна половинка й. „ Две години съумях да се отърва да не се разболея, нека и отсега нататък да е по този начин “, разяснява Костадинова.


Други като 80-годишна жена, която не е имунизирана, идваха до пунктовете и се отказваха в последния миг. Пенсионерката описа, че страда от астма и жабешка гуша и не знае дали имунизацията срещу COVID-19 няма да утежни положението й. „ Исках да попитам лекарите, само че има доста хора. Не знам дали ще се върна различен ден “, добави 80-годишната жена.



Сред чакащите ред пред „ Медикус Алфа “ се разнесе мълва, че препарати на Moderna и Янсен в Пловдив няма, тъй като количествата са се изчерпали. Това разтревожи тези, които държат сами да изберат с какво да се боцнат. От РЗИ отхвърлиха и обясниха, че освен има от всички ваксини, само че и следва доставка на нови.

Десетки пловдивчани чакаха за ваксини и пред РЗИ и пред ДКЦ „ Пълмед “. Част от тях не са съумели да минат в понеделник и по тази причина през днешния ден още веднъж се редят за ваксина.
Свързани вести Извиха се опашки за ваксини поради Омикрон, не поради 75-те лв. в Пловдив ВИДЕО/СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР