Опашките от тирове на ГКПП Капъкуле са достигнали рекордни размери.Около

...
Опашките от тирове на ГКПП Капъкуле са достигнали рекордни размери.Около
Коментари Харесай

Рекордно дълги опашки от тирове на ГКПП Капъкуле

Опашките от тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле са достигнали рекордни размери.

Около 23 км. е дълга опашката от тирове, които от петък насам чакат да преминат на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, осведомиха от турската митница. Колоната от тирове се е проточила до Одрин.

Около 920 тира са на опашка от три дни за прекосяване на българската митница на Капъкуле, осведоми ръководителят на регионалната дирекция за митници и търговия Тракия в Одрин. По думите му опашките се дължат на българската митница, където обработването се прави постепенно, представен от Българска телеграфна агенция.

Нямаме проблеми на митницата Капъкуле, гишетата работят обикновено, само че тъй като на Капитан Андреево не одобряват тирове, те изчакват от турската страна, където се натрупват дълги опашки, уточни още той.

Анадолската организация на собствен ред означи, че километричната опашка се е образувала поради интензивния трафик през пункта на камиони, натоварени със артикули за експорт. Дейности по възобновяване на системата от българска страна пречат да се отговори на засиленото прекосяване през граничния пункт, отбелязва организацията.

Шофьор на ТИР показа пред кореспондент на Анадолската организация, че към този момент трети ден чака на опашката и към момента не е влезнал на митницата. " Очакваме помощ от управляващите ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР