Опашките от чакащи пред РЗИ за заветния документ за вземане

...
Опашките от чакащи пред РЗИ за заветния документ за вземане
Коментари Харесай

Опашките пред РЗИ-Благоевград изчезнаха, електронни направления все още няма

Опашките от чакащи пред РЗИ за заветния документ за взимане на изчезнаха, такива към този момент има единствено пред лабораториите, персоналните лекари в към момента не могат да издават посоки по електронен път, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.
От петък, с цел да не се чака пред РЗИ, общопрактикуващите лекари издават направление на старите бланки както за обзор при лекар-специалист.
Досега общопрактикуващите лекари издаваха бланка за PCR-тест, с нея се чакаше пред РЗИ, които издаваха направление за проучване. След това пък се чакаше пред самите лаборатории за взимане на проби. Така до през днешния ден се чакаше на двойна опашка.
Системата, демонстрирана преди седмица в София, в Пиринско към момента не може да тръгне. Проблемът е в програмата, персоналните лекари сменяват компютрите, само че тя не потегля.
 Промяна: Направление за PCR тест даже след позитивен бърз антигенен тест Промяна: Направление за PCR тест даже след позитивен бърз антигенен тест
Направление за PCR тест ще се издава и на лица, които са с позитивен резултат от бърз антигенен тест за ковид, който е изработен...
Така днес-понеделник, опашки имаше единствено пред лабораториите. Броят на позитивните проби за в Благоевград през последната седмица бележи спад.
Нова наклонност е вместо тест, хората със признаци да се заплащат от джоба проучване на белите дробове със скенер.
Тази заран до 9 часа трима са поискали скенер.
А другояче и през днешния ден до 9 часа COVID-линейката излиза два пъти, с цел да докара нуждаещ се от болнично лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР