Опашки за ваксини и пред Регионалната здравна инспекция в Благоевград. ...

Опашки за ваксини и пред Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Интересът към ваксините в Благоевград се е повишил с над 20% за 48 часа

Опашки за имунизации и пред Регионалната здравна ревизия в Благоевград. След издаването на заповедта на здравния министър, както през вчерашния ден по този начин и през днешния ден , има доста искащи за имунизация . Повечето от хората споделят , че предпочитат еднодозовия препарат на " Янсен " . По данни на здравната ревизия единствено за последните 48 часа интересът към имунизациите се е повишил с над 20%.

По същото време пред здравната работа се проведе и митинг на собствениците на заведения. Те поискаха среща с шефа на РЗИ- Благоевград, с цел да схванат за какво още нямат обещаните безвъзмездни проби за клиентите.

" Едно от нещата, от които сме обезпокоени, е нашите абонати по никакъв метод с тази имунизация , която е на 20%, да си слагат имунизация само да посещават нашите обекти. Това няма по какъв начин да стане, на всеки му е ясно. С тези безвъзмездни проби има светлина в тунела, за която можем да се хванем " , сподели Васил Димитров, ръководител на Сдружението на заведенията в България.

" Тестовете също идват от министерството. Даваме ги гратис на 10 лаборатории на територията на Благоевград " , сподели доктор Калоян Калоянов, шеф на РЗИ-Благоевград.

След срещата стана ясно, че от понеделник ще бъдат предоставени огромни количества безвъзмездни проби за заведенията.


Репортер: Али Мисанков

Източник: bnt.bg