Опашки за ваксини и пред Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

...
Опашки за ваксини и пред Регионалната здравна инспекция в Благоевград.
Коментари Харесай

Интересът към ваксините в Благоевград се е повишил с над 20% за 48 часа

Опашки за ваксини и пред Регионалната здравна ревизия в Благоевград. След издаването на заповедта на здравния министър, както през вчерашния ден по този начин и през днешния ден, има доста искащи за ваксина. Повечето от хората споделят, че избират еднодозовия препарат на " Янсен ". По данни на здравната ревизия единствено за последните 48 часа ползата към имунизациите се е повишил с над 20%.

По същото време пред здравната работа се организира и митинг на притежателите на заведения. Те желаеха среща с шефа на РЗИ- Благоевград, с цел да схванат за какво още нямат обещаните безвъзмездни проби за клиентите.

" Едно от нещата, от които сме обезпокоени, е нашите клиенти по никакъв метод с тази имунизация, която е на 20%, да си слагат ваксина само да посещават нашите обекти. Това няма по какъв начин да стане, на всеки му е ясно. С тези безвъзмездни проби има светлина в тунела, за която можем да се хванем ", сподели Васил Димитров, ръководител на Сдружението на заведенията в България.

" Тестовете също идват от министерството. Даваме ги гратис на 10 лаборатории на територията на Благоевград ", сподели доктор Калоян Калоянов, шеф на РЗИ-Благоевград.

След срещата стана ясно, че от понеделник ще бъдат предоставени огромни количества безвъзмездни проби за заведенията.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР