Опашки от бусове и леки коли се извиха пред гумаджийници

...
Опашки от бусове и леки коли се извиха пред гумаджийници
Коментари Харесай

Опашките почнаха: Чакаме до 4 часа за смяна на зимните гуми ...

Опашки от бусове и леки коли се извиха пред гумаджийници в Пловдив седмици преди от КАТ да стартират да глобяват неизрядните водачи, които карат с грайфер под 4 мм. Водачите на коли са длъжни да карат със зимни гуми от 15 ноември до 1 март. Напливът за подмяната им стартира още от този четвъртък. Причината е, че част от пловдивчани са избрали да минат през гумаджийниците, когато към момента няма чак толкоз доста хора. Въпреки това пред част от сервизите се извиха опашки от по 20 коли. Повечето от тях бяха фирмени.



Репортерска инспекция сподели, че да си смениш летните със зимни гуми, може да отнеме сред 2 и 4 часа според от натовареността на сервиза. По-нетърпеливите си товареха гумите в колата с концепцията да ги подменят, когато няма да чакат толкоз. „ Запазих си час за 12:30 по интернет. Когато пристигнах обаче се оказа, че опцията не съществува фактически, само че въпреки всичко ще има преимущество – ще очаквам по-малко от останалите. Това малко ме изнерви, тъй като бях възнамерявал промяната да стане за 15 -20 минути и по-късно да употребявам хубавото време и да мръдна отвън града. Според мен откакто този час няма по какъв начин да се съблюдава, опцията би трябвало да се отстрани от уеб страницата, тъй като заблуждава клиентите “, описа Ангел, на който му лиши близо час, с цел да мине. Но други, които бяха пристигнали преди него, останаха да чакат на опашката, тъй като не са имали авансово непокътнат час. „ Целогодишно карам със зимни гуми и ги променям на 2 или 3 години “, изясни Марин.

За услугата се заплаща към 38 лева, а самите гуми варират сред 80 лева и 235 лева за едната според от диаметъра, височината и марката. Собствениците на сервизи поучават водачите да избират зимните гуми според от изискванията, в който ще карат, т.е. дали автомобилът ще се употребява най-вече за градско или извънградско пътешестване. Те прецизират още, че летните гуми стават за приложимост безпроблемно до 0 градуса по Целзий. Щом температурата падне под нулата обаче, характерностите им внезапно се утежняват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР