Опашката стана толкова дълга, че желаещите да се присъединят изпитват

...
Опашката стана толкова дълга, че желаещите да се присъединят изпитват
Коментари Харесай

7-километрова опашка в Лондон за поклонение пред Елизабет II

Опашката стана толкоз дълга, че искащите да се причислят изпитват съществени усложнения къде да отидат. Градските управляващи в столицата реагираха относително бързо с настоящи насоки къде това може да стане и по какъв метод, в случай че се употребява превоз.

 

Проблем има с някои станции на метрото в центъра на Лондон, написа БНР. Метростанция „ Грийн парк “, която е покрай Бъкингамския замък, даже затвори известно време поради претоварване.

 

Крал Чарлз III през днешния ден не взе участие в служби и церемонии. Други членове на кралското семейство обаче имат обществени изяви.

 

Дъщерята на починалата кралица принцеса Ан дойде в Глазгоу, където взе участие при полагането на венци и  цветя в памет на Елизабет II. Тя организира също срещи с представители на благотворителни организации, чийто патрон бе кралицата.

 

В графство Норфолк, където е кралската лятна резиденция Сандрингам, дойдоха Уилям и Кейт - в този момент принц и принцеса на Уелс, където се срещнаха с доста хора, пристигнали пред портала да оставят цветя. А медиите оповестиха, че пред Сандрингам има „ море от цветя “.

 

Вече стават известни от ден на ден имена на държавни глави и публични посетители от чужбина, които са поканени за държавното заравяне. Списъкът е извънредно дълъг и не е изненада, че в него попадат американския президент Джо Байдън или френския президент Еманюел Макрон. Тук ще бъде и българският президент Румен Радев.

 

Включването на китайския държавен глава Си Цзинпин обаче разгневи високопоставени депутати от ръководещата Консервативна партия, които желаеха поканата към него да бъде оттеглена, поради несъблюдаването на човешките права в Китай. В листата няма представители на Русия, Беларус, Мианмар, Сирия, Венецуела и Афганистан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР