Опашката от товарни автомобили преди ГКПП-Кулата-Промахон към 15 ч. днес

...
Опашката от товарни автомобили преди ГКПП-Кулата-Промахон към 15 ч. днес
Коментари Харесай

Отпушиха ГКПП Кулата, опашката от ТИР-ове се стопи на 4 км


Опашката от товарни коли преди ГКПП-Кулата-Промахон към 15 ч. през днешния ден се "стопи" на 4 км, откакто по обяд бе двойно по-голяма. На място дойде в 15.15 ч. регионалният шеф Бисер Михайлов, който увери пред БГНЕС, че след подхванатите ограничения опашката стартира да понижава, съобщи кореспондентът на организацията за района.

„ Заради засиления трафик се образува много огромна колона от товарни коли в зоната на ГКПП-Кулата. Още от сутринта организирахме диалог с началника на митница „ Югозападна “ – господин Александров. Бяха проведени два спомагателни екипа от организация „ Митници “. Беше отворено в допълнение трасе за облекчение прекосяването на товарните коли. Максимално натоварване изискахме от екипите, проверяващи камионите, с цел да снижим до най-малко времето за прекосяване на всеки товарен автомобил, само че не за сметка на контрола ”, сподели регионалният шеф пред БГНЕС.

Според него за сигурност на водачите в зоната на пункта са сложени медицински екип дружно с кола за спешна помощ, който ще остане на място толкоз, колкото е належащо. Раздадена е вода на водачите поради високите температури. Създадена е и организация взаимно с БЧК за разпределяне на спомагателни количества както вода, по този начин и храна.

„ В резултат от подхванатите дейности сутринта колоната доста понижава и се чака в границите на час, час и половина да бъдат изтеглени всички товарни коли, които чакат на опашката ”, увери Михайлов.

Той добави, че съгласно непрекъснатата статистика, която се води за броя на преминаващите коли през Кулата, съпоставено със същия интервал на предходната година има 10% покачване на колите. Което е една от аргументите на граничния пункт да има от време на време струпване на извънредно доста товарни коли.

Чакащ пред самата граница лидер на товарен автомобил сподели, че чака от 4.30 ч. сутринта, в 15 ч. бе на 100 метра от нашата митница.

Според влизащите в България от гръцка територия наши товарни коли, опашката на прилежаща територия е близо 8 километра-до разклона за Кукуш и Горни Порой. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР