Опашка за ваксини и протест се сблъскаха пред РЗИ Зеленият

...
Опашка за ваксини и протест се сблъскаха пред РЗИ Зеленият
Коментари Харесай

Четете в Марица: Разрешиха ново лекарство срещу COVID-19

Опашка за ваксини и митинг се сблъскаха пред РЗИ

Зеленият документ за COVID-19, който влиза в действие от през днешния ден, докара до цялостен разнобой. Мнозина приветстваха новите ограничения, които са в крайник с Европа, и хукнаха да се имунизират. Други обаче се подвигнаха на митинг и оповестиха, че новият коронавирус паспорт е медицински фашизъм и геноцид. В Пловдив протестът през вчерашния ден мина добродушно, само че в столицата просветният министър Николай Денков за малко не беше пребит от протестиращи.

Интервюто на „ Марица “: Д-р Мими Виткова: Мерките са положителни, само че закъсняха най-малко с 20 дни , политиката яхна болестта. Тя счита, че проблемите са два - политизирането на пандемията и тежкото разделяне в обществото по тематиката. Подобни рецесии са били преодолявани от нации, които са били обединени. При нас разделянето е ужасно! Хората не имат вяра на нито една институция, споделя доктор Виткова.

Държавата бави с месеци заплащанията към работодатели

Държавата постоянно бави заплащанията по ограниченията за подкрепяне в пандемията, сигнализират работодателите.

Стотици компании от страната и Пловдив останаха без заплащания по антикризисната мярка „ Заетост за теб “, с която страната цели да реинтегрира на пазара на труда останалите без работа в резултат на COVID-19. За това алармираха работодатели в редакцията на „ Марица “. Забавянията не са за ден или за два, става известно, че компании от разнообразни браншове не са получавали пари към този момент 3 месеца.

АПИ сменя компаниите за зимно разчистване

Договорите със сегашните реализатори ще бъдат прекъснати след свадите с възлагането на поръчки за милиони на същите сдружения без търгове и състезания като спомагателни съглашения за настоящи поправки

Манганът във водата на Брестовица падна два пъти под нормата

Манганът във водата за Брестовица е два пъти под нормата. Това оповестиха от ВиК-Пловдив, опирайки се на данните от последните замерванията на четири пункта за обитаемото място.

" Резултатите от пробовземането на вода от събирателния водоем на Брестовица демонстрира наличие на манган 26 микрограма на литър при норма 50. Данните са от 13 октомври и са докладвани на РЗИ-Пловдив. Резултатът от замерването на пробите при ПС „ Кадиево-Брестовица “-ТК №4А регистрира наличие на манган едвам 11 единици, което е съвсем пет пъти под нормата.

Разрешиха ново лекарство против Коронавирус

Министерски съвет утвърди през вчерашния ден закупуването на 3000 дози монопонални антитела - нов лекарствен артикул за болнично лекуване на Коронавирус. Здравният министърът доктор Стойчо Кацаров не посочи за кой артикул става въпрос, само че съобщи, че към този момент той е забранен за приложимост. Министърът е разрешил потреблението му със заповед. Въпреки че не бе конкретизирано името на препарата, от известно време се приказва, че най-вероятно става въпрос за " Молнупиравир " на Merck.

Избраха строител на детската болница в Пловдив

Строителната компания „ Заводски градежи - ПС Пазарджик” EАД е класирана преди всичко за създаване на новия педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ „ Свети Георги “, прочут повече като новата Детска болница на Пловдив.

Фирмата, която е строила и постройките на УМБАЛ „ Пълмед” и УМБАЛ „ Софиямед”, е дала оферта от 25 млн. и 210 хиляди лева На второ място е компания „ Арх Ситистрой” ЕООД. Три компании са били отстранени от състезанието, защото не са показали изисканите механически документи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР