Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се

...
Опашка от лични лекари с хладилни чанти и кутии се
Коментари Харесай

Опашка от лични лекари за ваксини пред РЗИ-София

Опашка от персонални лекари с хладилни чанти и кутии се изви пред Столичната Регионална здравна ревизия, с цел да получат ваксини, които да слагат на пациенти над 65-годишна възраст.

„ Вчера получихме мейли. Преди малко пристигннаха имунизациите в РЗИ ", сподели общопрактикуващият доктор Лилия Йовева от 28 ДКЦ в „ Дружба ". Тя разяснява, че организацията е съгласно опциите на РЗИ. Посочи, че сега при нея тече имунизирането на хората, които са на възраст над 65 години и посочи, че всеобщата имунизация към момента не е почнала.

За първи път ваксини получава доктор Вилма Русева от столичното 5 ДКЦ.

„ Получих три флакона с по 10 дози от имунизацията на „ АстраЗенека ". В моята процедура искащите са към 100 индивида. Някои не дочакаха и минаха по „ зелените коридори ", разяснява тя.

На въпрос дали не е по-правилно имунизациите да им бъдат докарани до кабинетите, докторът сподели, че би било по-добре, само че все пак и без значение, че би трябвало да ги вземат в почивния си ден, са удовлетворени, че въпреки всичко получават ваксини.

Тя уточни, че в този момент ѝ следва да намери хората, които сигурно ще отидат да се имунизират и най-вероятно слагането им ще стартира след 3-ти март.

В 8 часа тази заран с камион в " БулБио " бяха докарани 52 800 дози ваксини. Те бяха разпределени незабавно към 28-те РЗИ-та, а от там - 50% за персоналните лекари, а останалите 50% за имунизационните пунктове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР