Опашка от желаещи да си сложат новата ваксина срещу COVID-19,

...
Опашка от желаещи да си сложат новата ваксина срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Опашка от желаещи да си поставят новата ваксина срещу COVID-19?

Опашка от искащи да си сложат новата ваксина против COVID-19, пристигнала у нас преди дни. Препаратът е създаден за отбрана против най-новите разновидности на инфекцията. На този декор - растеж на случаите на болни в последната седмица. Повод за паника обаче няма, успокоиха специалисти.

През целия ден пред пункта за ваксиниране на Столичната районна здравна ревизия се извиваше опашка от чакащи. " Ваксината сигурно е вярното деяние в обстановка на пандемия. Аз съм се ваксинирал три пъти до момента и в този момент ще го направя ", съобщи Александър Ганчев.

Той е прекарал Коронавирус преди да се имунизира и повторно по-късно. Казва, че е усетил разликата.
" Съвсем леко, дори не трябваше да взимам антибиотик и съм сигурен, че с помощта на имунизациите, не се разви по-сериозно заболяването ", счита Ганчев.

По-леко протичане след имунизация вижда и Нина. " Премина с една хрема за 24 часа, без никакви затруднения, без тези пост-COVID признаци. Освен против ковид, ще си слага и ваксина срещу сезонен грип. Смятам, че по този начин е редно. Това е медицината. Трябва да се научим да слушаме здравните експерти. Превенцията постоянно е по-добрият метод, в сравнение с по-късно да лекуваме признаци ", безапелационна е тя пред Нова тв.

Можем по едно и също време да се имунизираме и против грип и против Коронавирус, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Препоръката е най-много за хората над 65 години. По думите му грипът ще започне през ноември, а през декември ще придобие епидемиологично разпространяване.

Успоредно с грипа чакаме и мощно мутиралия нов вид на COVID-19 - " Пирола ", който набира скорост в 17 страни, измежду които и Гърция. " Не е толкоз рисков, тъй като от него не се умира. Симтомите са като при останалите разновидности. Ако вдигнете температура, в случай че почувствате неспокойствие в гърлото - все едно, че някой го е поръсил с пясък. Ако това нещо се развива един - два дни, доста евентуално да е ковид. Но наложително болки в мускулите, нямаш сили да станеш от дивана. Особено при мъжете ", изясни проф. Кантарджиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР