Опашка от граждани се извива пред президентството за Деня на

...
Опашка от граждани се извива пред президентството за Деня на
Коментари Харесай

Огромна опашка се изви пред президентството в Деня на отворените врати в институцията

Опашка от жители се извива пред президентството за Деня на отворените порти, които има през днешния ден в институцията във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска – 6 май.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха първите посетители на „ Дондуков “ 2, заяви Българска телеграфна агенция. По-късно президентът излезе на площада пред президентството, поздрави, беседва и се снима с жителите, чакащи да прегледат постройката.

Преди началото на Деня на отворените порти президентът и вицепрезидентът приветстваха в Гербовата зала детски и училищен гвардейски отряди от четири учебни заведения в страната. Нашите гвардейци са знак на българската държавност, те са носители на нашите обичаи, те са пример за национализъм и героизъм, обърна се президентът към младежите. В днешния ден не забравяйте, че вие сте поели по пътя на храбрите, носете с чест и достолепие гвардейската униформа, пазете знамената чисти и неопетнени, обичайте България и бъдете най-хубави във всичко, което вършиме, пожела президентът.

Румен Радев и Илияна Йотова се срещнаха и с 18-годишната Тереза Баевска от Велико Търново и Дориан Неделчев от Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Любомир Чакалов “, определени за „ президент и вицепрезидент за един ден “ в самодейността „ Мениджър за един ден “, проведена от Джуниър Ачийвмънт България.

До 16:00 ч. през днешния ден посетителите ще имат опция да прегледат Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, Огледалната зала, президентската библиотека, както и кабинетите на президента и на вицепрезидента. В президентството са изложени флагове светини на Българската войска, униформи на Националната гвардейска част, както и галерия със фотоси, отдадени на българските военнослужещи, на фотографа Вяра Йовева. Показани са и ордените, които президентът връчва, както и дарове, получени при негови визити.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР