Опасен вид комари, които могат да пренасят смъртоносни болести, са

...
Опасен вид комари, които могат да пренасят смъртоносни болести, са
Коментари Харесай

Опасни азиатски комари нападнаха Италия

Опасен тип комари, които могат да придвижват смъртоносни заболявания, са се появили в северната част на Италия, съгласно изследване на учени от университета на Милано, оповестено в профилираното издание " Паразитс енд вектърс ".

Това са така наречен " корейски " кръвосмучещи инсекти, принадлежащи към типа Aedes koreicus.
" Разпространението на задгранични типове комари се благоприятства от разнообразни фактори, в това число от климатични условия, непрестанно придвижване на хора и артикули, среда, подобаваща за развиването на техните ларви ", се отбелязва в проучването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Учените от Миланския университет са разкрили единствено в северните италиански провинции Бергамо и Бреша към 6 хиляди ларви и стотици яйца на Aedes koreicus - широкоразпространен тип в Южна Корея, Япония, Северен Китай, както и в някои райони на Русия.

Според експертите, за разлика от доста други типове кръвосмучещи, " корейските " комари понасят добре студа и в този момент интензивно се популяризират в хълмистите и планински региони на Северна Италия.

Фактът, че този тип е разпознат в Бергамо, дава съображение на учените да предположат, че комарите са влезнали в провинцията през интернационалното летище, намиращо се там.

Насекомите от типа Aedes koreicus са евентуални носители на вируса на японския енцефалит, който съгласно Световната здравна организация е водещата причина за вирусен менингит в доста страни в Азия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР