Опасен циклон обхвана България. Той настъпи с ураганни ветрове, които

...
Опасен циклон обхвана България. Той настъпи с ураганни ветрове, които
Коментари Харесай

Опасен циклон: Ураганните ветрове отнеха човешки живот, снеговалежите предизвикаха катастрофи, а температурите бяха смразяващи

Опасен циклон обхвана България. Той настъпи с ураганни ветрове, които лишиха човешки живот, със снеговалежи и виелици елементи от страната и със смразяващи температури. 

Мощният циклон, който ще продължи през идващото денонощие, нанесе голям брой вреди. 

Сигнали за паднали дървета бяха получавани от всяка точка в страна - София, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Монтана и други. В Смолян бе прекратено и електричеството в елементи от града. Същата бе обстановката в Монтанско, където няколко села също останха без елктрозахранване. 

Отново в Смолян - мощният вятър счупи стъклата на изоставения хотел " Соколица ". За благополучие, потърпевши хора нямаше. 

В София мъж почина на място, откакто дърво се стовари върху автомобила му, до момента в който той кара по бул. " Илиянци ". Пострадала е и брачната половинка му, която е откарана в болница. Движението бе блокирано от екипите на полицията. 

Във Варна поривите напразно към този час са към 75-90 км/час. Жителите на града оповестяват за отнесени покриви, прекратено електричество тук-там, а от Летище Варна анулират и полети. Блокирано е и придвижването по пътя Варна - Добрич поради вихрушка. 

В Пловдив бяха подадени десетки сигнали за катастрофи, свързани с вятъра. В жилищния квартал " Тракия " алармираха за висяща изолираност, дървета бяха паднали върху коли, алармираше се за висящи ламарини и неукрепени билбордове. 

Обстановката през идващите часове ще остане рискова. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология мощният черноморски циклон ще се разгърне над Източна България. Прогнозите са за ураганни ветрове и обилни дъждове, които ще минават в сняг. Температурите на следващия ден ще бъдат сред 5 и 10 градуса. В елементи от страната е обвен оранжев код за рисково време. 

Бъдете деликатни и следвайте инструкциите на управляващите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР