Опасен прецедент е ни в сградите на Народното събрание да

...
Опасен прецедент е ни в сградите на Народното събрание да
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кацаров да въведе зелен сертификат за депутатите или да го отмени за всички

Опасен казус е ни в постройките на Народното събрание да се влиза със зелен документ. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова в декларация от името на група.

Тя предложи две решения на въпроса - в заповедта на министъра на опазването на здравето да бъде включено условието за зелен документ и за Народното събрание или Стойчо Кацаров  да анулира напълно зеления документ за страната.

По думите ѝ решението депутатите да влизат в Народното събрание без документ, демонстрира кой в тази страна се смята за богопомазана или богопомазан. Според нея тези, които не желаят да съблюдават ограниченията, законите, наредбите, заповедите, сякаш само се намират в пленарната зала на Народното събрание.

" На второ място се потвърди, че клетвата - да се съблюдава Конституцията и закона, евентуално за част от вас не важеше ", добави тя. Решението, съгласно ръководителя на ПГ на ГЕРБ решението демонстрира, че част от депутатите не зачитат труда на българските лекари, които две години се борят с пандемията.
Десислава Атанасова: ГЕРБ упорстват " зеленият документ " да е наложителен за депутатите в Народното събрание
" ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили упорства " зеленият документ ", антигенен или ПСР тест да са " вход " за постройките на Народно събрание ". Това написа депутатът от...

Тя попита дали това е новият морал в политиката. " Нали единствено преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата депутат. Очевидно новият смисъл е, че за народните представители могат едни правила да съществуват, за всички останали българи, са други ", добави още ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Според нея народните представители би трябвало да дават персонален образец.

С декларация излязоха и " Възраждане " в лицето на водача ѝ Костадин Костадинов . Той още веднъж повтори тезата си, че " зелените документи " би трябвало да бъдат анулирани напълно.

" Кой е Кацаров, че да взема решение, би трябвало да взема решение българският народ. Редно е да търсим два разновидността - или Народното събрание да реши или българският народ като висш суверен на референдум да се произнесе за тези дискриминационни ограничения ", сподели още той. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР