Опаковането на куфарите и пътуването по света, за да работите

...
Опаковането на куфарите и пътуването по света, за да работите
Коментари Харесай

Пловдив е сред най-предпочитаните европейски градове за дигиталните номади

Опаковането на куфарите и пътуването по света, с цел да работите от всички негови кътчета, е вълнуваща концепция. Толкова вълнуваща, че сред 40 и 60 милиона души сега работят в придвижване - метод на живот, прочут като цифрово номадство.

На фона на толкоз доста трудещи се от разстояние, доставчикът на офис електроника Brother UK се захваща да дефинира кои са най-евтините места в Европа, които цифровите номади могат да трансфорат в собствен дом за малко.

За да сформира класацията, компанията проучва градове на Стария континент въз основа на фактори, като скорост на Wi-Fi, междинна стойност на наемите, цени на електрическа енергия, сигурност на дестинацията и обща цена на живот. След това образува оценка за всяка дестинация от 1 до 100.

Тузла е номер 1

След обзор на всички данни, Brother UK дефинира Тузла - град в Североизточна Босна и Херцеговина, за най-евтиното място за живот за отдалечените служащи.

Според констатациите, градът получава 76.29 от 100 точки, значително с помощта на по-ниските разноски за живот, в това число обстоятелството, че междинната стойност на едно хранене на открито е единствено $4.46.

„ Апартамент с една спалня в центъра на града би коствал $224 на месец и $169 в кварталите “, прибавят от компанията, представени от T+L. „ За апартамент от 85 м2 главните битови сметки възлизат на $167 на месец, а Wi-Fi достъпът коства $20. “

Ако не сте осведомени с Тузла, това е третият по величина град в страната, само че към момента е релативно управляем, защото е дом на малко над 110 000 поданици.

Това е място, на което пътешествениците могат да се разходят по каменните улици и да прегледат цветната комбинация от австрийска и османска архитектура, да се отбият в изобилните му кафенета за бърза доза кофеин и лека закуска, преди да стартират работния си ден.

Още един град в Босна и Херцеговина влиза в топ 10 на най-евтините обитаеми места в Европа за дигинални номади – Сараево, който заема десето място в класацията.

Пловдив е на четвърта позиция

Между тези две дестинации има куп градове в Румъния, в това число Орадя и Крайова на второ и трето място, следвани от българския Пловдив на четвърта позиция и румънския Яш на пета.

Вторият по величина град в България получава 66.60 от 100 точки. Наем на едностаен апартамент в центъра на града би коствал 345 $ на месец или 250 $ в кварталите.

Основните сметки ще бъдат общо към 80 $, а интернет ще коства 13 $, пресмятат от Brother UK. Хранене на открито би коствало към 8 $.

Топ 10 приключват Тимишоара и Сибиу в Румъния на шесто и седмо място, следвани от Скопие в Северна Македония на осмо и Ниш в Сърбия на девето.

От другата страна на спектъра се намира Цюрих – градът е най-скъпото място за отдалечена работа, получавайки единствено 13.54 от 100 точки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР