Опакованата Триумфална арка в Париж, по идея на покойния артист

...
Опакованата Триумфална арка в Париж, по идея на покойния артист
Коментари Харесай

Опаковане „по български“: Триумфалната арка през погледа на мрежата

Опакованата Триумфална арка в Париж, по концепция на починалия актьор Христо Явашев-Кристо, през последните дни е съществена вест както в международните, по този начин и в българските медии.

Работници опаковаха в продължение на няколко дни 50-метровата арка от XIX век в сребристи сини платна от рециклируема синтетична материя по план, родил се преди десетилетия във въображението на родения в България Кристо.

Арт инсталацията обаче беше призната със смесени усеща от туристите във френската столица. Част от българските онлайн консуматори също посрещнаха с недоумение творбата на изкуството. Затова предложиха лични планове за „ пакетиране “ на френския народен знак.

Ето и част от тях:

В навечерието на изборите

Тази година несъмнено ще премине под знака на изборите, след един постоянен и един ексклузивен избор за парламент, на 14 ноември следва гласоподавателите да пуснат бюлетина още веднъж за депутати, само че и за президент.

Така животът в предизборна конюнктура стана част от всекидневието, а какво е политическа акция без плакати, подаващи се от всеки ъгъл и призоваващи да се гласоподава за избран претендент или партия.



Затова съгласно Васил Димитров няма по-добро решение от това Триумфалната арка да се „ опакова “ с предизборни плакати, които са неизменима част от българската градска среда.

Опаковане „ по български “

Когато приказваме за български знак от градската среда, в съзнанието на човек незабавно изскача панелният блок. А какво по-добро от това да се съчетае френският знак – Триумфалната арка, с българския.



Затова съгласно Валдес Радев, прочут със своите колажи, опакованата арт апаратура би трябвало да се реалокира в София.

Снимка: Фейсбук: TerminalniKolaji

Други като чуят „ пакетиране “, пък се сещат за платнищата, с които са били покривани колите у нас от времето на соц-а. Трети оферират в произведение на изкуството, по патент на Кристо, да се трансформира Съдебната палата в столицата.

Снимка: Фейсбук: TerminalniKolaji

Феновете на „ Междузвездни войни “ също се разписаха:

Снимка: Фейсбук: TerminalniKolaji
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР