Опака. Духът на българския народ ще пребъде чрез просвещението на

...
Опака. Духът на българския народ ще пребъде чрез просвещението на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Духът на българския народ ще пребъде чрез просвещението на децата

Опака. Духът на българския народ ще пребъде посредством просвещението на децата. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която посети Опака във връзка празника на града, оповестиха от прессекретариата на президента . „ Преди век и половина вашите предци са посочили по какъв начин се взимат значими за ориста на народа ни решения и са построили първо учебно заведение. Тогава хората не са били богати, даже не са имали страна. Обединявала ги е вярата, че най-ценното благосъстояние са децата и знанието. Имали са силата и куража да вземат в ръцете си личното си бъдеще и това на Родината ”, сподели Илияна Йотова в приветствието си към жителите и гостите на града. Вицепрезидентът акцентира, че празничните събития ни карат да се върнем към корените, да почерпим мъдрост и мощ от делата на предците и родителите ни. „ Това не са елементарни празници. Това са дни на тържеството на българския дух и на непреклонността на всеки българин да съобщи на децата си любовта към родния край ”, уточни Илияна Йотова.
„ Този български край е богат с историята си, с традициите си и с хората си. Пожелавам ви да съумеете да покажете на България и на света неговата хубост, неповторимата му история и актуалните му достижения. Усилията за едно ново бъдеще на този край са една от стъпките за съграждане на онази България, за която всички мечтаем ”, сподели още вицепрезидентът.
Илияна Йотова прегледа галерия на локалния художник Николай Ангелов, подредена в локалното читалище „ Пробуда – 1922 ” във връзка 33-годинината от оповестяването на Опака за град. Вицепрезидентът беседва и с читалищни дейци като акцентира, че колкото по-модерно става обществото ни, толкоз повече то има потребност от неповторимата българска институция - читалище. „ Днес българското читалище се трансформира в център на българската нематериалност. Малко са средствата, които се отделят за съхранението му. За развиването се разчита на родолюбието и българщината на хора като вас ”, уточни Илияна Йотова. По думите на вицепрезидента читалището, е единственото място, в което българските деца могат да открият магията на традициите, да се гордеят с достиженията на българското творчество и да придобият самочувствието от връзката с българщината, излъчена от генерации на генерации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР