ОП Градини и паркове“ ще получат два имота с обща

...
ОП Градини и паркове“ ще получат два имота с обща
Коментари Харесай

Дават 10 дка на “Градини и паркове“ за мини разсадник, Общината чака 60 дка в Прослав от държавата

ОП „ Градини и паркове “ ще получат два парцела с обща повърхност към 10 дка в регион „ Северен “. Това е едно от промените в Годишната стратегия за предписание с парцели общинска благосъстоятелност. Първоначално двата терена не са били включени в програмата, като това се случило след искане от шефа на ОП-то Антон Георгиев.  Площта ще се употребява за мини разсадник,  като там ще се отглеждат декоративни дървета, шубраци и цветя за потребностите на зелената система на града.
Прочетете още
10-те декара обаче няма да решат продължително казуса с потребността от нов разсадник. В момента общинското дружество употребява частен терен, чийто наем бе вдигнат в пъти. На него годишно  се създават 2,2 милиона цветя и 25 000 дървета и шубраци, които се сеят по пловдивските улици и паркове.

Поради това градската администрация влезе в договаряния за имота с страната от 60 дка на бул. „ Пещерско шосе ”  -  преди разклона за Околовръстното шосе. Преди е бил част от Института по зарзаватчийство, а в този момент е към Министерството на земеделието.

В терена има остарели оранжерии, които могат да бъдат възобновени, както и постройки. Отпред дори  може да се направи и пункт за търговия на продукцията от общинското дружество. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР