ООН възнамерява да плати за защитата на своите обекти в

...
ООН възнамерява да плати за защитата на своите обекти в
Коментари Харесай

ООН предлага близо 6 млн. долара на талибаните за гарантиране на сигурност

Организация на обединените нации има намерение да заплати за отбраната на своите обекти в Афганистан близо шест милиона $ на ръководеното от талибаните вътрешно министерство, чийто началник е обект на наказания на Организация на обединените нации и Съединени американски щати и е търсен от ФБР. Това излиза наяве от вътрешен документ на Организация на обединените нации и информация от осведомен източник, съобщи Ройтерс.
 

— TRT World Now (@TRTWorldNow)
Сумата ще бъде изплатена идващия месец основно за да субсидира заплатите на талибански бойци, които охраняват обектите на интернационалната организация в Афганистан. Предвижда се тя да покрие също месечното изхранване на тези пазачи, което е записано в контракт с предходното държавно управление в Кабул.

Няколко специалисти споделят, че въпросното заплащане поражда подозрения дали не е в нарушаване глобите против талибаните и техните висши ръководители и дали Организация на обединените нации ще може да наблюдава дали възможното средства не се отклоняват за други цели, уточни Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР