ООН трябва да сложи край на клането в Източна Гута,

...
ООН трябва да сложи край на клането в Източна Гута,
Коментари Харесай

Турция призова ООН да спре клането в Източна Гута

Организация на обединените нации би трябвало да постави завършек на клането в Източна Гута, съобщи през днешния ден представителят на турския президент преди гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на резолюция за 30-дневно прекъсване на огъня в Сирия, съобщи организация Ройтерс.

Очакваното нощес гласоподаване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за проекторезолюция, предвиждаща 30-дневно филантропично преустановяване на огъня в Сирия, бе отсрочено за 17.00 ч. по Гринуич (19.00 ч. българско време) през днешния ден. Световната организация към момента е разединена по въпроса за кръвопролитния спор в Сирия.

Продължилите с часове договаряния, целящи да се избегне несъгласие от страна на Русия, основен съдружник на режима на сирийския президент Башар ал Асад, получаващ от нея решаваща военна помощ във войната, завършиха с правенето на нов план, предусещащ неотложно прекъсване на огъня.

Турция е един от главните поддръжници на бунтовниците, които се борят за свалянето от власт на Башар ал Асад. Анкара прикани през днешния ден света да постави завършек на една от най-смъртоносните акции на проправителствените сили против бунтовниците в седемгодишната революция в Сирия.

"Режимът на Асад прави кръвопролитие в Източна Гута. Целият свят би трябвало да каже дружно "стоп " на това кръвопролитие ", написа в Туитър Ибрахим Калън, който е представител на турския президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила.

Над 500 са към този момент убитите цивилни при бомбардировките в Източна Гута за седем дни, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида. Сред починалите са над 120 деца, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР