ООН призова днес Русия, Иран и Турция да предотвратят воденето

...
ООН призова днес Русия, Иран и Турция да предотвратят воденето
Коментари Харесай

ООН призова да спрат боевете в сирийската провинция Идлиб

Организация на обединените нации прикани през днешния ден Русия, Иран и Турция да предотвратят воденето на боеве в сирийската провинция Идлиб, защото това би засегнало милиони цивилни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Специалният делегат на международната организация за Сирия Стафан де Мистура сподели пред публицисти, че има огромна централизация на задгранични бойци, в това число към 10 000 терористи. Той изрази опасения, че и двете страни в спора биха могли да прибягнат към използването на химически оръжия, в това число хлор.

Според него обаче ще е по-добре да се отворят филантропични коридори за евакуирането на цивилни, в сравнение с сирийската войска и бунтовниците да се впуснат в борба.

" Готов съм да се наемам персонално и физически да осигуря филантропичен кулоар, с цел да се разреши на цивилното население да бъде изведено към по-безопасна зона ", сподели Де Мистура в Женева, представен от Франс прес.

Кремъл назова през днешния ден следената от бунтовници провинция Идлиб разплодник за терористи и добави, че не е добър вид да не се предприеме нищо по въпроса. Коментарът бе изработен от представителя Дмитрий Песков пред публицисти, до момента в който отговаряше на въпроси за планувани съветски военноморски учения в Средиземно море.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР