ООН призова днес Израел да сложи край на незаконните убийства

...
ООН призова днес Израел да сложи край на незаконните убийства
Коментари Харесай

ООН призова Израел: Прекратете незаконните убийства в Западния бряг

Организация на обединените нации прикани през днешния ден Израел да " постави завършек на противозаконните убийства " на палестинци в окупирания Западен бряг, като осъди бързото утежняване на обстановката с правата на индивида в района, съобщи Франс прес.

 

" Използването на военни тактики и оръжия в подтекста на полицейската активност, използването на ненужна и непропорционална мощ, както и използването на жестоки, случайни и дискриминационни ограничавания на придвижването, засягащи палестинците, са извънредно притеснителни ", се споделя в изказване на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк.

 

Според формалната палестинска организация един палестинец е бил погубен през днешния ден призори при нахлуването на израелската войска в Рамала, на Западния бряг, по време на което са били претърсени обменни бюра, подозирани от Израел в прекачване на пари на " Хамас ".

 

Хазем Катауи е бил погубен, а други 14 души – ранени, четирима от тях са потърпевши огнестрелно оръжие при избухналите конфликти с израелски бойци, заяви организация " Уафа ". Трима други палестинци са били задържани от армията " в домовете им ", съгласно същия източник.

 

Според същия източник израелската войска е претърсила и няколко обменни бюра и е " конфискувала 10 милиона шекела " (2,8 млн. долара) в разнообразни градове на окупирания Западен бряг.

 

Израелското министерство на защитата съобщи, че интервенцията против обменните бюра е почнала, откакто министър Йоав Галант " подписал заповед, с която ги класифицира като терористични организации ", обвинявайки ги, че превеждат средства на " Хамас " и Ислямски джихад – двете съществени палестински въоръжени групировки.

 

Израелската войска направи изказване, че нейните сили са провели " огромна интервенция за конфискуване на средства на терористичната организация " Хамас " на Западния бряг, по време на която са " конфискували милиони шекели и са арестували 21 души, търсени за владеене на терористични средства ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Обиските бяха осъществени в разгара на войната сред Израел и тези групировки в линията Газа, почнала след кървавото нахлуване на 7 октомври, вследствие на което от израелска страна починаха към 1140 души, множеството от които цивилни, съгласно броене на Агенция Франс Прес, учредено на публични израелски данни. В отговор Израел, който се е зарекъл да " унищожи " Хамас, прави бомбардировки и сухопътна атака на дребната територия, където по последни данни на държавното управление на Хамас са починали над 21 110 души, най-вече цивилни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР