ООН предупреждава, че принудителното депортиране на афганистанци от Пакистан може

...
ООН предупреждава, че принудителното депортиране на афганистанци от Пакистан може
Коментари Харесай

ООН предупреждава Пакистан, че принудителното депортиране на афганистанци може да доведе до сериозни нарушения на човешките права

Организация на обединените нации предизвестява, че насилственото депортиране на афганистанци от Пакистан може да докара до съществени нарушавания на човешките права От RIAZAT BUTT Associated Press, 7 октомври 2023 година, 3:55 ч. бежанци, откогато милиони избягаха от Афганистан по време на руската окупация от 1979-1989 година, създавайки една от най-големите бежански популации в света. Още афганистанци са избягали от този момент, в това число към 100 000, откогато талибаните завзеха контрола над страната през август 2021 година

Шифт д'афер в афганистанското посолство в Исламабад изрази угриженост по отношение на „ засиления напън и прибързаното експулсиране “ на афганистански мигранти.

Според изказване на посолството Сардар Ахмад Шакиб се е срещнал с новия представител на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците в Пакистан, Филипа Кандлър и я помоли незабавно да се заеме със обстановката.

Той сподели, че има голям брой известия за афганистанци с годни документи, които са били арестувани, унижавани, унизени и измъчвани преди освобождението им.

Въпреки че пакистанските сили за сигурност и полицията рутинно са арестували и депортирали афганистанци, които са влезнали в страната без годни документи през последните години, това е първият път, когато държавното управление афишира проекти за такава огромна принуда.

Идва на фона на скока на офанзивите от пакистанските талибани, или TTP, които имат убежища и бази в Афганистан, само че постоянно минават в Пакистан, с цел да провеждат офанзиви против неговата сигурност сили.

В събота полицейски патрул в северозападната част на Пакистан беше подложен на ракетен обстрел, убивайки водача и ранявайки боец. TTP пое отговорност за нападението в област Бунер, провинция Хайбер Пахтунхва.

Пакистан от дълго време упорства талибанските управляващи в Афганистан да спрат поддръжката си за ТТП, която е обособена група, само че в съюз с афганистанските талибани.

Талибаните отхвърлят ​​да дават леговище на TTP.

___

Абдул Сатар способства за този отчет от Белуджистан, Адил Джавад Хан способства от Карачи.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР