ООН предупреди, че рискът от използване на ядрено оръжие е

...
ООН предупреди, че рискът от използване на ядрено оръжие е
Коментари Харесай

ООН: Рискът от използване на ядрено оръжие е най-висок от Студената война насам

ООН предизвести, че рискът от потребление на нуклеарно оръжие е по-висок, от когато и да било след Студената война, откакто Русия възнамерява да разположи тактическите си нуклеарни оръжия в Беларус.

На 25 март Русия разгласи, че е постигнала съглашение с Беларус за разполагане на нестратегическите си нуклеарни оръжия в Беларус, която е непосредствен съдружник на Москва.

" Войната в Украйна е най-яркият образец за този риск ", съобщи висшият представител на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу пред Съвета за сигурност.

Още през февруари Русия прекрати присъединяване си в Договора Нов СТАРТ - последния останал контракт за нуклеарни оръжия сред Вашингтон и Москва.

Съединени американски щати стопираха да обменят данни за нуклеарните си сили в отговор на прекратяването на присъединяване на Русия в контракта.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд съобщи, че никоя друга страна с изключение на Русия не нанася такива вреди на контрола върху въоръженията.

" Никоя страна не заплашва Русия или президента (Владимир ) Путин ", сподели той.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя отбрани неотдавнашния ход на страната си и съобщи, че " тук има обща логичност на нашите някогашни западни сътрудници.

Логиката е, че Русия е виновна за всички недъзи на днешния свят. Ние не сме сюрпризирани от това ".

Заместник-посланикът на Китай в Организация на обединените нации Гън Шуанг се опълчи на всяка нуклеарна война, като съобщи, че нуклеарната война " не може да бъде извоювана " и " в никакъв случай не може да бъде водена ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР