ООН потвърди температурния рекорд от 48.8 градуса по Целзий, установен

...
ООН потвърди температурния рекорд от 48.8 градуса по Целзий, установен
Коментари Харесай

Потвърдено: Най-високата температура в Европа е 48.8 градуса

ООН удостовери температурния връх от 48.8 градуса по Целзий, открит в Сицилия през август 2021 година, като най-висока температура, измервана в Европа, съобщип Франс прес.

Световната метеорологична организация към Организация на обединените нации разгласи в понеделник, че е проверила и удостоверила температурния връх.

Според организацията той може да бъде усъвършенстван при актуалната гореща вълна и по тази причина тя се е отказала от практиката да го удостовери с нормалната научна обява и е решила да избърза с оповестяването, преди да има научна обява по тематиката.

Рекордът от 48.8 градуса по Целзий е регистриран на 11 август 2021 година Предишният температурен връх за континентална Европа датираше от 10 юли 1977 година, когато в Атина бяха измерени 48 градуса по Целзий.

На испанските Балеарски острови за вторник е издадено най-високото предизвестие за рисково време. Очаква се в град Инка - на към 30 км североизточно от столицата Палма, термометърът да стигне до 44 градуса. Това ще бъде най високата измерена температура там за тази година. На " Плая де Палма " във вторник и сряда се чакат температури до 38 градуса.Тази седмица отбелязва Третата гореща вълна в Испания за това лято стартира в Испания.

В резултат на това улиците на доста обитаеми места бяха безлюдни, а плажовете - препълнени, оповестиха испанската национална телевизия и други испански медии. Малкото хора, които през днешния ден се осмелиха да излязат по улиците на Мадрид, където оптималната температура на сянка беше 39 градуса, се пробваха да се разхладят с вентилатори, чадъри и бутилки студена вода.

За разлика от първите две горещи талази, този път вниманието е ориентирано освен към самостоятелната област Андалусия и елементи от областите Каталуния и Навара, само че за първи път и към известната измежду туристите Палма де Майорка, за който има прогнози за изключително високи температури.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР