ООН отправи предупреждение за нова заплаха за световната продоволствена сигурност.

...
ООН отправи предупреждение за нова заплаха за световната продоволствена сигурност.
Коментари Харесай

ООН алармира за заплаха за световната продоволствена сигурност

Организация на обединените нации насочи предизвестие за нова опасност за международната продоволствена сигурност. Притесненията идват малко откакто Русия ограничи броя на корабите, на които е позволено да товарят украинско зърно от черноморските пристанища, излиза наяве то изказване на представителя на организацията Стефан Дюжарик.

Агенцията се базира на Асошиейтед прес, които означават, че това става в границите на акцията на Москва да принуди Киев да отвори водопровод, по който до международните пазари да доближават съветските доставки на амоняк, който е основно значима съставна част за произвеждане на торове.

Дюжарик изрази сериозна угриженост, че единствено 33 кораба са отплавали от украинските пристанища през май, което е на половина по-малко спрямо април. По думите му износът на зърно и други хранителни артикули възлиза едвам на 1,3 милиона тона през предишния месец, което е по-малко от половината от количеството през предходния месец.

Говорителят на Организация на обединените нации съобщи, че Русия е уведомила центъра в Истанбул, координиращ пристиганията, отпътуванията и инспекциите на корабите, участващи в черноморската зърнена самодейност, " за решението си да ограничи регистрациите в пристанище Южни, до момента в който не се изнася амоняк, който сега не се изнася ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР