ООН осъди принудителните бракове на непълнолетни в Зимбабве след смъртта

...
ООН осъди принудителните бракове на непълнолетни в Зимбабве след смъртта
Коментари Харесай

ООН осъди принудителните бракове на непълнолетни в Зимбабве

ООН осъди насилствените бракове на малолетни в Зимбабве след гибелта на 14-годишно момиче по време на раждане в набожен храм в източната част на страната, заяви Агенция " Франс прес ".

Смъртта провокира необятен яд в обществените мрежи и измежду деятелите за правата на децата.

Петиция до полицейския комисар е събрала близо 58 000 подписа, откогато беше пусната в четвъртък. Полицията през уикенда съобщи, че е почнала следствие на гибелта, настъпила предишния месец.

В изказване от събота Организацията на обединените народи съобщи, че " отбелязва с дълбока угриженост и изрично осъжда събитията, довели до преждевременната гибел на 14-годишната Мемори Мачая..., която умря, до момента в който раждаше в светилище на апостолска фракция “.

" За страдание тревожните известия за половата употреба на малолетни девойки, в това число ранните насилствени бракове, не престават да се появяват и това в действителност е още един печален случай “, се прибавя в изказването.

Организация на обединените нации съобщи, че наклонността на случаи на принуждение над дами и девойки в Зимбабве, " в това число бракове на малолетни, не може да продължи безнаказано ".

Официалната статистика демонстрира, че всяко трето зимбабвийско момиче се дами преди 18-годишна възраст.

Нярадзаи Гумбонзванда, началник на Rozaria Memorial Trust, зимбабвийска благотворителна организация, бореща се с практиката на деца булки, споделя, че това е подценяване.

" Видяхме скока на COVID-19 “, сподели тя пред " Франс прес ". Правителството заяви за " огромно нарастване на бременността при тийнейджърките и браковете сред деца, и COVID-19 изостри обстановката ", сподели Гумбонзванда, която е и дипломат на благосклонност на Африканския съюз за преустановяване на детските бракове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР