ООН наложи забрана четири кораба да акостират на което и

...
ООН наложи забрана четири кораба да акостират на което и
Коментари Харесай

ООН наложи забрана на четири кораба, нарушили санкциите срещу Северна Корея

ООН наложи възбрана четири кораба да дебаркират на което и да е международно пристанище, откакто беше открито, че нарушават глобите, наложени на Северна Корея, оповестява Би Би Си. Организация на обединените нации дефинира действието като невиждано. Съобщава се, че корабите са Петрел 8, регистриран на Коморските острови, Хао Фан 6, регистриран в Сейнт Китс и Невис, Тун Сан 2, регистриран в Северна Корея и Цие Шун, и са транспортирали неразрешени артикули. Миналия месец Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи спомагателни наказания на Северна Корея в отговор на шестия и максимален нуклеарен опит на Пхенян.

През август резолюция на Организация на обединените нации забрани износа на въглища, морски блага и желязна руда от Северна Корея. Миналия месец към възбраната се прибавиха и текстил и работна ръка от Северна Корея, както и импорт на горива. Главният стопански сътрудник на Северна Корея - Китай, постави подписа си под ограниченията, както и Русия. Преди това и двете страни постановяваха несъгласие на по-строгите наказания против комунистическата страна.

Износът на въглища, руда и други първични материали към Китай е един от дребното източници на Северна Корея на задгранична валута. Северна Корея изнася артикули на стойност 3 милиарда на година, а глобите може да отстраняват една трета от това. Въпреки това неведнъж налаганите наказания не реализираха стремежи резултат, а точно Северна Корея да се откаже от ракетната и нуклеарната си стратегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР