ООН и Турция координират работата си, за да отговорят на

...
ООН и Турция координират работата си, за да отговорят на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция и ООН действат координирано

ООН и Турция координират работата си, с цел да отговорят на упованията на Русия да стартира да изнася свои храни и торове в границите на " зърненото съглашение ". Това съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу по време на чуването на бюджета за 2023 година в Меджлиса, съобщи Анадолската организация.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш води договаряния за унищожаване на пречките пред съветския експорт на зърно и торове. Тези спънки не са изцяло отстранени. Преценяваме какви стъпки да бъдат подхванати, с цел да отговорим на упованията на Русия, акцентира турският външен министър.

Той сподели още, че не е належащо да се преподписва съглашението за зърното, което изтича на 19 ноември.

Ако страните се спогодят, срокът ще бъде продължен автоматизирано, изясни Чавушоглу.

На 2 ноември Русия реши да възобнови присъединяване си в " зърнената договорка ", откакто Украйна, с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, подсигурява документално, че няма да употребява коридора за сигурност в Черно море за военни цели. Същевременно Москва съобщи, че резервира правото си да се отдръпна от съглашението, в случай че Киев наруши дадените от него гаранции, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР