ООН и нейните партньори призоваха за общо 4,2 милиарда долара

...
ООН и нейните партньори призоваха за общо 4,2 милиарда долара
Коментари Харесай

ООН призова за 4,2 млрд. долара помощ за Украйна

ООН и нейните сътрудници приканиха за общо 4,2 милиарда $ в поддръжка на опустошените от войната общности в Украйна и на украинските бежанци през 2024 година, оповестява " Ройтерс ".

" Стотици хиляди деца живеят в общности на фронтовата линия на войната, ужасени, травматизирани и лишени от главните си потребности ", акцентира ръководителят на филантропичната помощ на Организация на обединените нации Мартин Грифитс.

" Само този факт би трябвало да ни принуди да създадем всичко допустимо, с цел да предоставим повече филантропична помощ на Украйна ".

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси съобщи, че над 14,6 милиона души, или 40% от популацията на Украйна, ще имат потребност от филантропична помощ през тази година заради съветската инвазия.

По данни на Организация на обединените нации повече от 3,3 милиона от нуждаещите се живеят в окупирани от Русия територии, достъпът до които остава " доста възпрепятстван ".

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси желае 3,1 милиарда $ за подкрепяне на 8,5 милиона души, които имат остра потребност от филантропична помощ през 2024 година Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците пък упорства за 1,1 милиарда $ за поддръжка на 2,3 милиона украински бежанци и техните приемни общности.

Инвазията на Русия, почнала през февруари 2022 година, принуди към 6,3 милиона души да избягат в чужбина. Четири милиона души, от които близо един милион деца, остават разселени в страната.

" Приемащите страни продължават да уголемяват защитата и да ги включват в обществото, само че доста уязвими бежанци към момента се нуждаят от помощ ", съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

" Те не би трябвало да се усещат принудени да се върнат, тъй като не могат да свързват двата края в заточение ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР