ООН е дала обещание на Москва, че в близко бъдеще

...
ООН е дала обещание на Москва, че в близко бъдеще
Коментари Харесай

ООН обеща да премахне ограниченията върху износа на руско зърно

ООН е дала заричане на Москва, че в близко бъдеще ще отстрани рестриктивните мерки върху износа на съветски храни в сходство със зърнената договорка, реализирана в Истанбул по-рано тази година. Това съобщи първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в интернационалната организация Дмитрий Полянски в коментар за вестник " Известия “.

" Организация на обединените нации ни дава обещание, че резултатът следва. Когато вземаме решение [за удължение на сделката], ние ще оценим успеваемостта на осъществяването на съветската част от договорката и успеваемостта на съответните старания на Организация на обединените нации “, разясни дипломатът.

Полянски означи, че " Организация на обединените нации има време да извърши отговорностите си до 18 ноември “ - тази дата е избрана като " логически краен период за актуалната договорка ".

На 2 ноември Русия реши да възобнови присъединяване си в зърнената договорка, откакто Украйна с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция документално подсигурява, че няма да употребява коридора за сигурност в Черно море за военни цели. В същото време от Москва обявиха, че си резервират правото да се отдръпват от съглашението, в случай че Киев наруши дадените гаранции.

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров акцентира предходната седмица, че Москва е удовлетворена от гаранциите на Украйна, само че към момента не вижда резултат по втората част от пакета от договорката за унищожаване на бариерите пред съветския експорт на торове и зърно, съобщи Агенция " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР