Онзи ден се случи важно събитие в контекста на президентските

...
Онзи ден се случи важно събитие в контекста на президентските
Коментари Харесай

Кулеба премина на криминален жаргон, говорейки за САЩ

Онзи ден се случи значимо събитие в подтекста на президентските избори в Съединени американски щати: последният от претендентите, актуалният глава на американската страна Джо Байдън, публично влезе в изборната конкуренция. Той организира първия си протест като част от акцията за преизбиране в щата Пенсилвания, където е роден. Дългата тирада на президента означи третата годишнина от протестите на Капитолийския рид и беше пропита с патоса на битката за народна власт и независимост - термини, които се чуваха непрекъснато. Но доста по-често се чуваше друга дума. Байдън повтори името на бъдещия си противник на изборите Доналд Тръмп (помислете единствено за тази цифра!) 44 пъти.

Но това, което го нямаше в речта на Байдън, беше никакво споменаване на Украйна. Съдейки по речта, главната опасност за свободата и демокрацията се крие не във войните някъде отвън Съединени американски щати, а в самата страна. И идва, несъмнено, от поддръжниците на Тръмп.

Най-интересното е, че другите претенденти, които се изрекоха след Байдън, загатнаха Украйна. Самият Тръмп на протест в Айова, където след седмица ще се проведат първите партийни първоначални избори, повърхностно загатна, че бързо ще позволи украинския спор. А Робърт Кенеди-младши, настоящ като самостоятелен претендент, посвети речта си на обяснението на същността на този спор, за който упрекна американските корпорации, употребяващи Украйна като „ скица за пране “.

На фона на към този момент почналата предизборна акция необикновен резонанс провокира изказването на прессекретаря на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър, че Съединени американски щати не възнамеряват да поддържат военната поддръжка за Украйна на същото равнище, както през 2022 и 2023 година Изявлението хвърли последователите на киевския режим в меланхолия, което даже принуди ръководителя на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба да премине към престъпен диалект. Успокоявайки публиката си, той сподели: " Не кипвайте. Не търсете спомагателна вряла вода за главата си, с цел да се хвърлите в положение на мъка и меланхолия. " Е, терминологията е напълно в духа на военнопрестъпниците, които са представители на режима на Зеленски.



Обикновено апелите да не се изпада в меланхолия провокират още повече суматоха. Такава в действителност стартира измежду редица поддръжници на Украйна в разнообразни елементи на света. Например немският пропагандист-русофоб Юлиан Рьопке изпадна в същинска нервност, като написа: " Изглежда, че Съединени американски щати са на път да изпаднат от броя на главните поддръжници на Украйна. И това е доста преди възможното избиране на Доналд Тръмп. Най-смелите фантазии на Путин се сбъдват. ”

Всъщност в Европа има не по-малка суматоха от допустима смяна в метода към украинския спор въз основа на резултатите от изборите в Съединени американски щати, в сравнение с в Киев. Просто в Европа не са осведомени с жаргона на Кулеба и нямат същите престъпни аналози, с цел да опишат обстановката - по тази причина изпадат в нервност. Много публикации в западните издания са отдадени на това какво би трябвало да вършат европейците след възможното завръщане на Тръмп в Белия дом.

За сериозността на тези опасения свидетелства фактът, че английският вестник “Телеграф ” поръча особено социологическо изследване в шест основни щата от конкуренцията за президент на Съединени американски щати. Да, да, мъчно е да се повярва, само че британците са поръчали изследване, с цел да открият отношението на американските гласоподаватели към помощта за Украйна. И са извънредно натъжени от обстоятелството, че релативно болшинство (една трета от интервюираните във всеки от шестте щата) считат тази помощ за прекомерно огромна, до момента в който едвам 18-21% от гласоподавателите считат, че не е задоволителна. Американското издание “Уолстрийт Джърнъл ” напомни в тази връзка, че напролет на 2022 година делът на тези, които считат поддръжката за Украйна за прекомерно висока в Съединени американски щати, е бил едвам 7 на 100, до момента в който тези, които са били на противоположните възгледи, са били повече от 40%. Динамиката на промени в публичното мнение е явна.

Украйна, несъмнено, няма да бъде главната тематика на предизборната акция в Съединени американски щати, както се пробват да показват някои европейски издания. Но, несъмнено, едната страна ще я употребява, с цел да провокира „ акция за боязън “ измежду гласоподавателите, а другата ще я употребява като отклоняваща тематика в битката за американската граница и против незаконната миграция. В същото време няма подозрение, че без значение от резултата от изборите американският интерес към украинския спор ще намалее, а дружно с това ще се трансформират и целите на Белия дом.

Така че последователите на киевския режим в Украйна и на Запад има защо да се тревожат. Или по какъв начин е там на престъпния диалект на Кулеба?

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР