„Онзи ден ми се наложи да мина по репубикански път

...
„Онзи ден ми се наложи да мина по репубикански път
Коментари Харесай

Сигнал до Фрог: Шофьори пукат гуми, падат джанти по пътищата на Борисов

„ Онзи ден ми се наложи да мина по репубикански път II-81, където строителната компания „ БГНОВА “ АД извършваше рехабилитация от отбивката на село Гаганица до Монтана, поради което целият път бе разрушен. Представете си по какъв начин се кара 11 км в изрязани части асфалт и в двете платна. Колкото и постепенно да се движиш, заплахата да спукаш гума или да изкривиш джанта е огромна.

.

Разбира се, по пътя имаше няколко изпаднали тасове от джанти. И в случай че денем това премеждие е някак търпимо, представете си какво е да се кара през нощта с сходни големи дупки и от двете страни на пътя. Опасността от ПТП е голяма “, споделя пострадалият водач.

„ Докато колите и камионите се чудеха по какъв начин да заобиколят тези големи дупки от изрязани части асфалт, чиновниците на „ БГНОВА “ бяха заформили лаф-моабет в профил на пътя и въобще не си даваха напън да работят, а малко по-назад по пътя служители на реда „ инспектираха “ трафика и се препичаха на слънце “, продължи описа си мъжът.

„ От медиите научих, че същата компания е станала причина за случай. Нейни чиновници отсичат дърво, което пада върху движещ се автомобил. Свидетели на случилото се настояват, че е липсвало каквито и да било знаци или обозначения за осъществяваната активност, не е имало предупредителна сигнализация или регулировчик. Така компанията е заплашила живота освен на пасажерите в съответния автомобил, само че и на всички на пътя “, добавя водачът.

Той пита дали методът на работа на „ БГНОВА “ дава отговор на европейските стандарти. Дали е обикновено колите да се движат 11 км по републикански път с изрязани части асфалт и в двете платна поради стартират ремонт? В уеб страницата на " БГНОВА " АД се загатва за „ нововъведения “. Определено новаторска мисъл липсва при ремонтирането на този пътен сектор. Как АПИ избира компаниите, които да поддържат пътищата ни, остава мистерия.

Защо Бойко Борисов, който не слиза от джипката, не пристигна да види напредъка на този ремонт? Да забележим по-късно по какъв начин ще продължи да се хвали!, пита читателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР