"Онзи ден дъщеря ми, която учи журналистика в Нов Български

...
"Онзи ден дъщеря ми, която учи журналистика в Нов Български
Коментари Харесай

Журналист разобличи Ивайла Бакалова в нагли лъжи!

"Онзи ден щерка ми, която учи публицистика в Нов Български университет, ме помоли да й оказа помощ със заданието да даде образец за медийна операция. Истината е, че надалеч не ми бе мъчно да открия такава заради простата причина, че съвсем всичко, оповестено в родните медии през последните години, има тежък манипулативен привкус. Ето, дано вземем да вземем за пример последните „ разкрития “ на Антикорупционния фонд с основни настоящи лица Ивайла Бакалова и Веселин Денков ". Това написа в коментар журналистът Георги Янев в уеб страницата "Новините 7 ".

Журналистът разкрива от първо лице обстановката от последните дни с някогашната държанка на Румен Гайтански - Вълка.

В свое авторско следствие Бакалова предоставила информация на Антикорупционния фонд, по какъв начин била рекетирана от юристи, с което желае да онагледи корупцията в българската правосъдна система. За задачата Ивайла Бакалова, както сама – персонално тя, призна в ефир, била записвана изцяло нелегално и без тяхно познание разнообразни адвокати, до момента в който търсила решение по какъв начин да освободи от следствения арест своя обичан Веселин Денков.

На въпрос „ Защо е правила всичко това без знанието на другата страна “, Бакалова наивно изясни, че е записвала юристите, с цел да може по-късно на мира да проучва думите им. Тук ще оставя настрани, какъв брой на ниска цена и несериозно звучи това пояснение на Ивайла Бакалова, с цел да се посветя на по-значимото, което допустимо най-ясно ще обоснове тезата ми – „ Какво съставлява медийна операция? “

Абсолютно е ясно, че посредством това свое „ следствие “ Бакалова е гонила напълно други цели от тези, които публично оповестява. Нещо повече, до момента в който се пробва да отбелязя една необятна група от хора като корумпирани в действителност самата Бакалова уличава себе си в закононарушение. Приемаме този факт за натурален, защото културните и професионални познания на Бакалова в тази сфера не са високи и се концентрираме върху това – къде тъкмо е операцията. Във видеата и записите, които някогашната хубавица сподели в предаването „ ЕвроДикоФ “, а в следствие показала на „ Антикорупционния фонд “ няма нито имена, нито лица на съответно уличени адвокати. Нещо повече.

В цялата конструкция на предаването и на записите напълно ясно се вижда тенденциозността на отправените послания, които имат формата на откровена клюка против едната страна и ясно обслужва само ползите на другата. И по какъв начин няма да е по този начин, откакто информацията очевидно е показана на необятната аудитория след монтаж, в резултат на което драгият фен не схваща съвсем нищо от същността на по този начин нареченото „ следствие “, а само научава за комфортно хвърлени в ефир изречения и цифри.

„ Адвокати ми желаеха 100 хиляди евро, с цел да освободят Веселин Денков от ареста “, твърди Бакалова в „ скандалните си разкрития “. Какво би трябвало да значи това? Според някого това може да е хонорарът на един добър юрист, съгласно различен може да бъде такса за осъществени професионални услуги, само че съгласно Бакалова това било проява за корупция в правосъдната система. Ма, за какво по този начин реши бе, Бакалова? Кое те наведе на тази мисъл? Порочното ти мислене или няколко съответни доказателства?

Явно е първото, защото във „ великото разобличаване “ на някогашната варненска миска в действителност действителни доказателства изцяло липсват. Нещо повече, освен че липсват, само че и в цялата и теза сходни изрично отсъстват.

Видимо е, че Ивайла Бакалова се пробва да заяви на публиката, че надали не е била рекетирана. Да де, Бакалова, но щом си била рекетирана и щом си разрешаваш да записваш хората без тяхно познание, то ще би трябвало и да кажеш – кой тъкмо те рекетира, тъй като в записите не се чува нищо сходно. Да, чува се някакъв мъжки глас, който оповестява, че цената би могла да доближи и до 100 хиляди евро, само че за какво това би трябвало да бъде възприемано като рекет?! Ако се свърже с адвокатска адвокатска фирма от Съединени американски щати и приказва с тях по телефона, а те й кажат, че цената за техните услуги ще бъде 1 млн. $, то съгласно внушенията на Бакалова ще излезе, че и американската адвокатска фирма я рекетира. Още по-лошо, Бакалова поради неначетеност или поради преднамереност във въпросното свое „ следствие “ сама предизвика отсрещната страна към корупция и закононарушение. В своите „ шокиращи записи “ Бакалова неведнъж задава на незнайният си събеседник въпроса: „ А тези 100 хиляди евро за съдията ли ще бъдат? “, малоумен и безразсъден върпос, който по всякакъв начин излиза от подтекста на водения диалог, само че пък явно има практическа стойност в прокарването на манипулативната теза на авторката. Искам да кажа, че това последно „ следствие “, доброжелателно публикувано от структурите на Антикорупционния фонд в действителност е типичен образец за медийна операция. То е образец за ниското равнище на това, което назоваваме публицистика в България.

Взимам аз един телефон и стартирам да обикалям хората, задавайки им манипулативни въпроси, а в следствие манипулативно инсталирам техните почтени отговори. Някъде в записа се чува, че някой е гей, а след това на това аз оповестявам, че всички мъже в България са гейове. С две думи – тъжна и евтина история. По-лошото е друго. По-лошото е, че съществени организации като Антикорупциянния фонд незабелязано и за самите себе си принизяват своя доскорошен труд и скандално смъкват цената си. Разбира се, всеки може да бъде измамен. Особено когато не знае, че е жертва на скрита провокация и изключително когато не знае, че обещано деяние по природа е измислено не, с цел да търси истината, а с цел да обслужи съответни цели и ползи, тъй като да ви задам единствено един въпрос: Кой е по-невинен във вашите очи? Задържаният с обвинявания за някакво закононарушение или неизвестен правист, който е потърсен от наранена страна, с цел да му даде своите услуги?

Накратко. Медийните операции са остарял способ. Лошото е, когато те стартират да преобладават ефира и в техни жертви се трансфорат съществени организации като Антикорупционния фонд, да вземем за пример. Що се касае до Ивайла Бакалова, би трябвало да признаем, че тя може да е блестяла в предишното с хубост, само че никога не свети в сегашното с разсъдък. И още нещо, само че не последно. Любовта е оправдание единствено до момента в който не се води от користни и скрити подбуди.

Ако тя премине тази граница, квалификацията за това, което извърши Ивайла Бакалова в отбрана на своя обичан Веселин Денков, към този момент излиза отвън рамките на моралните категории и влиза в полето на наказателното право. Или най-малкото – влиза в полето на класическите евтини медийни операции. И напълно най-после – в случай че Ивайла Бакалова фактически се беше борила против корупцията и фактически се бе сблъскала с опити за такава, за какво следователно тя не алармира съответните органи.

Защо не се обърна към Министерство на вътрешните работи със сигнал, че е жертва на такава? Защо няма лица и съответни отговорни? Защо няма арестувани?

Отговорът на всичко това е явен и обикновен – тъй като Ивайла Бакалова в никакъв случай не се е сблъсквала с корупция, а през цялото време с ясно схващане и проект, е построила скица, посредством която да осъществя една обществена медиина операция. Манипулация, която взима доста повече жертви отвън лицето Веселин Денков, операция, чийто жертви паднаха с изключение на публиката, по този начин и журналистът Сашо Диков и хората от Антикорупционния фонд. И напълно последно.

Случаен ли е фактът, че „ разкритията “ в предаването „ ЕвроДикоФ “ излязоха единствено ден след освобождението на Веселин Денков? И разумно още един въпрос.

Значи ли това, че правосъдният състав, освободил Веселин Денков е взел пари? Защото по следствието на Бакалова, излиза, че отговорът е – ДА. И в случай че е по този начин – имаме ли закононарушение?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР