Онзи ден Белият дом във Вашингтон утвърди новата Стратегия за

...
Онзи ден Белият дом във Вашингтон утвърди новата Стратегия за
Коментари Харесай

Обновената Стратегия за национална сигурност на САЩ е насочена към Китай и Русия

Онзи ден Белият дом във Вашингтон утвърди новата Стратегия за национална сигурност на Съединени американски щати.

Документът демонстрира желанието за ефикасна конкуренция с Китай и въздържане на хипотетично „ представляващата заплаха Русия “.

На Китай е избран статут на най-сериозното геополитическо предизвикателство, а на Русия – на „ настояща опасност за сигурността на Европа “.

В същото време Стратегията позволява опцията за " спокойно общуване " с Китай, признава неговия решителен принос в международната стопанска система, показва интерес за поддържане на мира в Тайванския пролив и придържане към политиката на обединен Китай.

В връзките с Русия е предписано да се управлява от прагматичен метод към взаимоотношението в области, където е взаимноизгодно.

Освен това създателите на публикацията лицемерно заявяват желанието си да понижат рисковете от разрастване на нуклеарна война, да предотвратят потреблението на нуклеарни оръжия от други страни, да модернизират личните си нуклеарни оръжия и да засилят отговорностите към съдружниците.

Особено цинично е да се каже, че Съединените щати не търсят спор или нова Студена война. Но, несъмнено, тук няма нищо ново.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР