Онс Жабер се представя отлично в надпреварите от старта на

...
Онс Жабер се представя отлично в надпреварите от старта на
Коментари Харесай

Жабер пренаписа историята: Превърна се в първата арабска жена с WTA 1000 титла!

Онс Жабер се показва чудесно в конкуренциите от старта на клей сезона, като взе участие в мача за купата в Чарлстън, само че преклони глава против Белинда Бенчич. Тунизийката резервира мощното си равнище и в Европа, където през тази седмица доближи край на WTA 1000 шампионата в Мадрид, което е най-големият мач в кариерата ѝ към този миг. В дуела за трофея международната номер 10 се изправи против Джесика Пегула, с която съперничеството им датира от четири години, а триумфите са по два за всяка.

Срещата ни предложи солидно количество заплетени моменти, като осмата сложена беше във водещата роля на корта през по-голямата част от времето и безупречно използваше един от обичаните си удари в лицето на късата топка. Жабер мина през сериозна рецесия в играта си, само че точно методът по който се оправи с нея, оказа съществено въздействие върху крайния резултат и първата ракета на Африка завоюва върховата купа в своята кариера след 7:5 0:6 6:2, в борба траяла 1 час и 57 минути на стадион,,Маноло Сантана " в Мадрид.

Тунизийката потегли с летящ старт на мача, като оказа сериозен напън на няколко пъти върху сервиса на съперничката си, само че пропиля четири брейкбола. Световната номер 14 привидно ненадейно внезапно повиши експанзията в ударите с чести излизания на мрежата и незабавно си завоюва пробив задатък. Последната останала представителка на топ 10 не се повлия от изоставането си в резултата, като за сметка на това незабавно се абстрахира от неточностите и с брейк възвърне паритета. Американката последователно дочака своя късмет, като разполагаше със сетбол в десетия гейм, само че отличен бекхенд уинър избави подаването на Жабер, с което и оставането ѝ в частта. Щурмът в играта на осмата сложена продължи с нов пробив в идното подаване, а минути по-късно мощната ѝ игра се увековечи с успех в откриващия сет.

Втората част имаше аналогично начало с първата за Пегула, която отрази три брейкбола в дебютния гейм, а след това си завоюва ранна преднина с пробив. Световната номер 14 се възползва по допустимо най-хубавия метод от неспирните неточности в играта на тунизийката, като не ѝ даде нито гейм в оставащите моменти до края на сета и посредством,,геврек " изравни резултата в обособените елементи.

Решителният сет ни даде в първите минути съществени съмнения на начален удар от страна на двете състезателки, като след продължителна серия от пробиви представителката на топ 10 излезе напред с 3:1 и се приближи оптимално до купата. Жабер не се поддаде на напрежението, че е все по-близо до стремежи успех, като даже съумя да удвои преднината си с нов брейк и след отличен гейм на начален удар обляна в сълзи подвигна победосно ръка, печелейки най-голямата купа в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР