Онс Жабер е имала множество трудности по пътя си към

...
Онс Жабер е имала множество трудности по пътя си към
Коментари Харесай

Фаворитката е аут: Жабер разгроми Халеп и ще имаме нова шампионка на ниво WTA 1000

Онс Жабер е имала голям брой компликации по пътя си към елита на професионалния тенис, сблъсквайки се с расова дискриминация, както и липса на всевъзможни спонсори. Смелата тунизийка обаче не се е обезкуражила в нито един миг и през предишния сезон дебютира в топ 10 на света, а сега впечатлява съществено със своите изяви на клей. Наскоро Жабер се класира за финала на шампионата в Чарлстън, само че нямаше желание да стопира дотук и доскоро откри място в най-големия си полуфинал в кариерата.

Това се случи на конкуренцията в Мадрид, откакто десетата в света разгроми двукратната шампионка Симона Халеп, надигравайки я с безапелационното 6:3 6:2. Състезателката от арабски генезис доминираше съвсем от самото начало и остави изцяло безпомощна тогавашната лидерка в ранглистата. Халеп до момента се обрисуваше като огромната любимка за трофея, постигайки две безапелационни победи над мощни съпернички, само че през днешния ден нямаше отговор за ексцентричните отигравания на Жабер.

Срещата стартира с превъзходство на някогашната номер едно, която съумя да пробие в третия гейм, единствено че внезапно се стигна до цялостен срив в дейностите ѝ. Халеп мъчно прехвърляше мрежата, като тунизийката се възползваше от плитките удари на Симона и можеше с лекост да господства посредством своя форхенд. Жабер непрестанно поемаше самодейността още от ретур, до момента в който румънката изглеждаше в самобитен нокдаун, губейки 15 от идващите 16 разигравания и откриващият сет отиде в сметката на арабската тенисистка.

Впоследствие двукратната шампионка стабилизира представянето си и задържа подаването си за начало на втората част. Осмата сложена обаче продължаваше да играе оптимално освободено и извърши голям брой превъзходни къси топки. Жабер използваше всяка една опция, с цел да сменя темпото на игра и атакуваше в най-неочакваните моменти, което я изведе до спечелването на пет следващи гейма и по този начин тя ще срещне една всред Аманда Анисимова и Екатерина Александрова в спор за място на финала.

Любопитна детайлност пък е, че нито една от останалите тенисистки в схемата до момента не е завоювала купа на равнище WTA 1000, тъй че умерено бихме могли да обявим, че ще имаме нова носителка на купа от тази толкоз влиятелна категория.

ONS EN FUEGO
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР