Онс Жабер бе загубила едва един сет по пътя си

...
Онс Жабер бе загубила едва един сет по пътя си
Коментари Харесай

Хадад Мая направи нов магичен обрат срещу 2-кратна финалистка от Шлема и е в 1/2-финалите на РГ

Онс Жабер бе изгубила едвам един сет по пътя си към четвъртфиналната фаза на тазгодишния Ролан Гарос, само че през днешния ден не съумя да се оправи със съпротивата на международната №14 Беатриз Хадад Мая и отпадна на крачка от полуфиналите. Бразилката започва срещата нерешително и загуби откриващата част, само че след това стабилизира представянето си и съумя да реализира поврат, с цел да се наложи с крайното 3:6 7:6(5) 6:1. В борба за място във финалната борба тя ще се изправи против победителката от последния четвъртфинал сред Ига Швьонтек и Коко Гоф.

Началото на срещата бе по-добро за международната №7, която с помощта на вариативната си игра и редуването на плоски удари с подсечени такива съумя да вземе ранен задатък от 4:1. От своя страна, южноамериканката не можеше да откри ритъма в играта си и допускаше голям брой непредизвикани неточности, които я лишиха от това да търси поврат в сета. Тя върна пробива за 3:4, само че незабавно по-късно на собствен ред инкасира нов брейк, който се оказа съдбоносен за изхода на частта в интерес на фаворитката.

Втората част обаче протече извънредно нетипично за дамски дуел, защото геймовете бяха доминирани от сервиращите и до 5:5 не се стигна до нито една опция за пробив. В 11-ия гейм тунизийката разполагаше с 2 скрити мачбола, само че смелата игра на Хадад Мая не разреши те да бъдат материализирани. Впоследствие Жабер на собствен ред се оправи чудесно със задачата да избави сетбол и по този начин докара развръзката до тайбрек. В него международната №14 наложи превъзходството си през цялото време и бързо се откъсна с задатък от 5:2 точки, след което бе единствено въпрос на време да вкара мача в трети съдбоносен сет.

Финалната част започва с изявено предимство за бразилската представителка, чиято безпогрешна игра я изведе до преднина от два пробива и 3:0 още на първата отмора. Макар да позволи връщане на единия от брейковете, то оттова насетне южноамериканката продължи да господства подаванията на противничката си и постигайки нови два пробива, доближи до своя дебютен " мейджър " 1/2-финал.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР