Онова, което е важно, е ние да бъдем ефикасни като

...
Онова, което е важно, е ние да бъдем ефикасни като
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Поканата на Макрон към Зеленски да посети Париж е неуместна

" Онова, което е значимо, е ние да бъдем ефикасни като колектив и да имаме тактика, която да ни разреши да реализираме дълготраен мир ", сподели Мелони.
Италианската министър-председателка Джорджа Мелони съобщи през днешния ден, че решението на френския президент Еманюел Макрон да предложения украинския президент Володимир Зеленски в Париж преди европейската среща на върха тази седмица е " несвоевременно ", предадоха международните организации.

" Поканата на Зеленски през вчерашния ден (в Париж) ми се стори неуместна, тъй като мисля, че нашата мощ тук е в единството ", съобщи Мелони. " Разбирам, че има вътрешнополитически въпроси,  разбирам обстоятелството, че може да се привилегироват вътрешните публични отзиви и настройки, само че има моменти, в които сходно привилегироване е в ущърб на идеята, и ми се коства, че един от тези случаи беше този, с визитата през вчерашния ден в Париж на Зеленски ", съобщи Мелони.
В Париж Зеленски бе признат от френския президент Еманюел Макрон в Елисейския замък, а на тази среща участва и немският канцлер Олаф Шолц. Според италиански медии обаче Мелони е била подразнена и е претърпяла зле обстоятелството, че не е била поканена също.
Отношенията сред Мелони и Макрон са по-скоро обтегнати поради миграционни въпроси.

Мелони през днешния ден също по този начин акцентира, че " Италия е изцяло ангажирана " с поддръжката за Киев след съветската инвазия, като съобщи, че италианският принос е изчерпателен и повсеместен. 
" Наясно сме, че спорът в Украйна визира всички нас ", добави италианската министър-председателка. " Смятам, че най-хубавият метод да се построи вид за разговор и мир е да се поддържат силите на бойното поле на уравновесено равнище. Подкрепата за Украйна е най-хубавият метод за реализиране на вероятни договаряния ", посочи тя. " Рим желае да бъде водещ състезател, в това число и в стадия на реорганизация (на Украйна) ", съобщи италианската министър-председателка.
Очаква се Мелони да организира двустранни диалози в границите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел с украинския президент Володимир Зеленски. Зеленски дойде за присъединяване в срещата по-рано през днешния ден от Париж дружно с френския президент Еманюел Макрон.
Относно изявлението на Мелони Макрон през днешния ден сподели, че няма коментар. " Поисках да приема Зеленски, дружно с канцлера Шолц. Мисля, че това е нашата роля. Мисля, че президентът Зеленски е този, който прави оценка на форматите (за срещи), в които той избира да взе участие ", акцентира Макрон.
" Онова, което е значимо, е ние да бъдем ефикасни като колектив и да имаме тактика, която да ни разреши да реализираме дълготраен мир, т.е. мир, който зачита Украйна в нейните права и нейните граници, мир, който зачита справедливостта, поради закононарушенията, които бяха осъществени, и мир, който разрешава да се построи една трайна и устойчива рамка на сигурността за нашата Европа ", добави Макрон.
По време на визитата в Париж през вчерашния ден той връчи на украинския си сътрудник и Ордена на почетния легион, напомня Ройтерс.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
09 Фев 2023309 Фев 202327109 Фев 202362209 Фев 202395809 Фев 2023113409 Фев 20232394КоментариСамия Макрон като валия на Париж е неуместен09 Фев 2023 14:07ч.
Нало това е ситуацията във Френска Еврабия. Следващия ще е напряко някой патладжан
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР